spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 725 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Tatarák z lososa

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

čerstvý losos bez kůže: {300} g

dijonská hořčice: {1} KL

čerstvý kopr: {1} PL

šalotka: {1} ks

šťáva citronu

olivový olej

sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Tatarák z lososa – recept

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a promícháme. Necháme vychladit v ledničce.

Tatarák z lososa servírujeme na pečivu nebo krekru. Můžeme dozdobit plátkem citronu, snítkou kopru, ředkvičkou apod. Tatarák z lososa je velmi oblíbeným předkrmem. Skvěle k němu pasuje sklenička dobrého bílého vína.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Pomazánka ze surumi tyčinek

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Surumi tyčinky také nakrájíme na malé kousky a smícháme s cibulí, sýrem a tatarskou omáčkou. Vše dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pomazánku necháme v lednici odležet....

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Ryba na jehle

Rybu opláchneme a vysušíme. Nakrájíme na plátky a do každého plátku uděláme několik zářezů a vetřeme do nich oregano se solí. Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Na grilovací jehlu napichujeme střídavě plátek ryby,...

Hlavní jídla:

Losos s bylinkovou krustou

Toustový chléb, bylinky, česnek a citronovou kůru smícháme a rozmixujeme na jemno. Pokud chceme pokrm trochu vylepšit, přidáme do směsi ještě lžíci strouhaného parmazánu.  Lososa opepříme, osolíme a z vrchní strany...

Hlavní jídla:

Losos s hořčičnou omáčkou

Čerstvého lososa omyjeme, osušíme, zbavíme kůže a rozdělíme na stejné porce. Jednotlivé filety z lososa pak vložíme do mísy nebo pekáče, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme olivový olej a čerstvý,...

Předkrmy a chuťovky:

Lilkový tatarák

Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Po obou stranách posolíme a necháme vypotit asi 20 minut, aby nebyl hořký. Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata si nejdříve spaříme a potom oloupeme a nakrájíme. Vypocený lilek...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte