Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta Dezerty
19. 03. 2018 Přečteno: 4386x

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta

Ingredience
- +
  • vyválené listové těsto
  • švestková povidla
  • plnotučný tvaroh
  • moučkový cukr
  • rozinky
  • rum
  • vejce

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta - recept

Plát listového těsta rozkrájíme na čtverce o velikosti asi 8 x 8 cm. Doprostřed každého čtvrce dáme lžičku povidel nebo tvarohové náplně. 

Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh, rozinky, které jsme předem namočili v rumu a vymačkali, a cukr podle chuti. 

Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, zvedneme 4 cípy k sobě a slepíme do taštičky. Spoje přimáčkneme k sobě. Plněné taštičky klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 15 - 20 minut dozlatova. 

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta necháme vychladnout na mřížce a posypeme moučkovým cukrem přes sítko. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svestkova-povidla_1.jpg Dezerty

Švestková povidla

Švestky omyjeme, odpeckujeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do hrnce. K švestkám přisypeme cukr, nalijeme ocet, pořádně promícháme a přikryté necháme několik hodin (ideálně přes noc) odstát, aby švestky…

povidlova-omacka-k-masu.jpg Dezerty

Povidlová omáčka k masu

V kastrolku rozehřejeme máslo, zamícháme do něj mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, jíšku v ní rozmícháme a přidáme švestková povidla. Ochutíme citrónovou šťávou, skořicí, špetkou soli a…

Tip na recept

Pečené jelito se zelím

Pečené jelito se zelím

Jelita propícháme na několika místech špičatou špejlí nebo vidličkou, dáme do pekáčku vymazaného trochou sádla, přilijeme malé množství vody (jen aby se jelita nepřipalovala) a pečeme zakryté při 150 °C asi 25…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Nejlepší sirupy do kávy si…

    No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...

  • Entezopatie

    Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...

  • Opice kapucín (Malpa…

    Koupím malpu kapucínskou

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Brokolicová polévka

Polévky: Brokolicová polévka

V hrnci rozehřejeme trochu oleje, na kterém zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou čerstvou…

Pařížská šlehačka

Ostatní: Pařížská šlehačka

Všechny ingredience smícháme v hrnci, přivedeme k varu a necháme krátce povařit. Necháme vychladnou a uležet v…

Vegetariánské kari

Hlavní jídla: Vegetariánské kari

Na olivovém oleji zlehka orestujeme kari pastu. Přidáme trochu kokosového mléka, nastrouhaný zázvor, rajče a…

Domácí bezinková limonáda

Nápoje: Domácí bezinková limonáda

Květy z bezinky vložíme do velké zavařovací sklenice nebo džbánu a zalijeme dvěma litry vody. Zakryjeme plátýnkem,…