Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Švestková přesnídávka Ostatní
16. 08. 2018 Přečteno: 11372x

Švestková přesnídávka

Ingredience
- +
  • švestky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Švestková přesnídávka – recept

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do hrnce na 15 minut doměkka. Švestky nemusíme podlévat vodou, samy pustí šťávu, nicméně pokud jsou málo šťavnaté, je lepší malé množství vody přilít.

Uvařené švestky rozmixujeme a plníme je buď do vyvařených zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět, uchováváme v lednici a spotřebujeme co nejdříve (bez cukru je jejich trvanlivost velmi omezená), nebo zamrazíme ve vhodných nádobách (vydrží nám déle – i tak se pro malé děti doporučuje uchovávat mražené potraviny maximálně 3 měsíce).

Do základního receptu na švestkovou přesnídávku můžeme samozřejmě přidat různé koření (celou skořici, vanilku, badyán,…), které před mixováním vytáhneme. Stejně tak můžeme málo sladké švestky dosladit cukrem, medem nebo přidáním sladkých jablek nebo rynglí.

Švestková přesnídávka má projímavé účinky, proto s její konzumací postupujeme opatrně, zvláště u malých dětí.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 7 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

tresnova-presnidavka-s-jablky.jpg Ostatní

Třešňová přesnídávka s jablky

Třešně odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme. Jablka umyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Uvedená hmotnost je již vypeckovaných třešní a očištěných jablek. Jablek můžeme použít i více nebo méně, záleží na tom,…

Tip na recept

Jahodové řezy

Jahodové řezy

Žloutky s cukrem utřeme dohladka, přidáme olej, vodu a postupně přimícháváme mouku a prášek do pečiva. Z bílků připravíme tuhý sníh a opatrně ho…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Nejlepší sirupy do kávy si…

    No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...

  • Entezopatie

    Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...

  • Opice kapucín (Malpa…

    Koupím malpu kapucínskou

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Halibut

Hlavní jídla: Halibut

Uděláme si marinádu z čerstvých bylinek, šťávy z citrónu, česneku a oleje a potřeme jí kousky halibuta. Necháme 2…

Salsa verde

Ostatní: Salsa verde

Natě petrželky a bazalky umyjeme a natrháme. Za stálého přilévání zeleninového vývaru rozmixujeme do požadované…

Cibulové chutney [čatní]

Přílohy: Cibulové chutney [čatní]

Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci na rozpáleném oleji cibuli pozvolna osmahneme, přidáme k ní část cukru a…