Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka z růžičkové kapusty Polévky
19. 09. 2018 Přečteno: 3869x

Polévka z růžičkové kapusty

Ingredience
- +
  • růžičková kapusta: 200 g
  • květák
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • větší brambory: 1 ks
  • máslo: 30 g
  • česnek – stroužky: 1 ks
  • zeleninový vývar: 600  ml
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Polévka z růžičkové kapusty – recept

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na růžičky a zbavíme tvrdých košťálů, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme.

V hrnci rozpustíme na troše oleje máslo a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme kapustičky, květák a mrkev a společně orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme brambory, osolíme a opepříme podle chuti a vaříme při střední teplotě asi 15 minut od změknutí zeleniny.

Asi polovinu zeleniny vyjmeme a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Zeleninu do polévky poté vrátíme, dochutíme česnekem a majoránkou a už jen krátce provaříme.  

Polévka z růžičkové kapusty chutná nejlépe s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kroupove-rizoto-s-uzenym-masem-a-kapustou.jpg Polévky

Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou

V hrnci na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a max. po 1 minutě kroupy, které důkladně zamícháme, aby se obalily tukem. Orestujeme a zalijeme…

veprove-v-kapuste.jpg Polévky

Vepřové v kapustě

Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, cibuli, česnek a slaninu nadrobno, kapustu zbavenou tvrdých částí na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a zprudka na něm maso opečeme. Maso…

pecena-ruzickova-kapusta.jpg Polévky

Pečená růžičková kapusta

Růžičkovou kapustu očistíme, odkrojíme tvrdé konce, rozpůlíme a promícháme s olivovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a rozprostřeme na pečicí papír řeznou stranou dolů. Pečeme při teplotě 200 °C asi 20…

Tip na recept

Domácí vlašský salát

Domácí vlašský salát

Domácí vlašský salát je velmi snadný na přípravu. Brambory uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na velmi malé kostky. Přidáme hrášek, nadrobno nakrájené okurky, šunkový salám nakrájený na kostičky, celer a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Nejlepší sirupy do kávy si…

    No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...

  • Entezopatie

    Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...

  • Opice kapucín (Malpa…

    Koupím malpu kapucínskou

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Mexické burrito s hovězím masem

Hlavní jídla: Mexické burrito s hovězím masem

Hovězí steak vytáhneme z lednice. Při smažení by mělo mít maso pokojovou teplotu. Rajče, cibuli, chilli papričku,…

Lososová pěna

Pomazánky: Lososová pěna

Lososa nakrájíme velmi na jemno a nebo nasekáme v mixéru společně s koprem. Smetanu ušleháme a opatrně do ní…

Křen s jablky

Saláty: Křen s jablky

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a najemno nastrouháme. Křen očistíme, oloupeme a také najemno nastrouháme. Křen…

Sušenky z ovesných vloček

Dezerty: Sušenky z ovesných vloček

Ovesné vločky zalijeme teplým mlékem a necháme namočené asi 10 minut, aby změkly. Přidáme do nich med, celé vejce…