Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jeseter na víně Hlavní jídla
22. 09. 2017 Přečteno: 3772x

Jeseter na víně

Ingredience
- +
  • 750 g jeseter: 600 g
  • hladká mouka: 1 PL
  • bílé víno: 3 PL
  • žampiony: 150 g
  • máslo: 2 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Jeseter na víně – recept

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vínem a trochou vody a pod poklicí dusíme 15 minut. Rybu z obou stran opečeme na másle. Omáčku můžeme zahustit trochou jíšky připravené ze lžíce másla a mouky, kterou provaříme. Jesetera na víně podáváme s uvařenými bramborami.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 14 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Slepičí vývar

Slepičí vývar

Slepici omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 - 2 l vody. Osolíme, přidáme celý pepř, kousek oloupaného zázvoru, libeček a celou cibuli. Při mírné teplotě vaříme 2,5 hodiny. Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Nejlepší sirupy do kávy si…

    No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...

  • Entezopatie

    Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...

  • Opice kapucín (Malpa…

    Koupím malpu kapucínskou

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Chorvatské fritule

Dezerty: Chorvatské fritule

Jablko a bramboru uvaříme v troše vody do měkka a rozmačkáme je na těsto. Přidáme vajíčko, mouku, cukr, skořici,…

Zapečený květák s bramborem

Hlavní jídla: Zapečený květák s bramborem

Brambory nakrájíme na plátky asi půl centimetru tlusté, vložíme do studené osolené vody, přivedeme k varu a vaříme…

Rajská omáčka z protlaku

Hlavní jídla: Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku.…