Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jehněčí kýta na zelenině Hlavní jídla
16. 03. 2018 Přečteno: 2140x

Jehněčí kýta na zelenině

Ingredience
- +
  • jehněčí kýta - asi 1,5 kg: 1 ks
  • brambory typu B: 5  ks
  • mrkev: 2 ks
  • petržel: 2 ks
  • červená cibule: 2 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • anglická slanina: 50 g
  • hovězí vývar: 100 ml
  • čerstvý rozmarýn: 1 PL
  • čerstvý tymián: 1 PL
  • šalvěj - lístky: 4 ks
  • máslo: 1 PL
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Jehněčí kýta - recept

Smícháme na velmi drobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, polovinu rozmarýnu, tymiánu a šalvěje, trochu soli a pepře. Do masa uděláme několik zářezů a tuto směs do nich prsty vetřeme. Jehněčí kýtu potřeme mírně změklým máslem, osolíme a opepříme. 

Oloupané brambory, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme nahrubo, osolíme, opepříme, smícháme se zbytkem rozmarýnu, tymiánu a šalvěje a zeleninou vyskládáme máslem vymazaný pekáč. Na zeleninu položíme jehněčí kýtu, zalijeme vývarem a pečeme na 220 °C asi 15 minut. Stáhneme teplotu na 170 °C a pečeme asi 1 - 1,5 hodiny podle velikosti kýty. 

Jehněčí kýta se během pečení párkrát polije výpekem. Další vývar nepřidáváme, aby se zelenina ke konci pečení také opekla. Na závěr posypeme zeleninu petrželkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jehneci-na-cesneku.jpg Hlavní jídla

Jehněčí na česneku

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc. …

jehneci-hrbet-na-tymianu-a-rozmarynu.jpg Hlavní jídla

Jehněčí hřbet na tymiánu a rozmarýnu

Jehněčí hřbet odblaníme, osolíme a opepříme. Lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu nasekáme nadrobno a potřeme jimi celý jehněčí hřbet. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso zprudka ze všech stran orestujeme…

Tip na recept

Trdelníky

Trdelníky

Droždí necháme rozpustit v teplém (nikoli horkém) mléce a necháme ho 10 minut přikryté čistou utěrkou. Máslo rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutky smícháme s polovinou cukru a přimícháme je…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Nejlepší sirupy do kávy si…

    No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...

  • Entezopatie

    Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...

  • Opice kapucín (Malpa…

    Koupím malpu kapucínskou

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Indické palačinky

Hlavní jídla: Indické palačinky

Nejprve si připravte indické palačinkové těsto z vody, krupice, hladké mouky a té rýžové. Přidat do těsta můžete…

Vegetariánská musaka z brambor

Hlavní jídla: Vegetariánská musaka z brambor

Lilek nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran a necháme asi 20 minut "vypotit". Opláchneme, osušíme papírovou…

Domácí marcipán

Ostatní: Domácí marcipán

Mandle pomeleme najemno, přidáme bílek, cukr a kapku aroma. Vše důkladně promícháme tak, aby vznikla tuhá jemná…