Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Croquembouche Dezerty
23. 08. 2017 Přečteno: 1485x

Croquembouche

Ingredience
- +
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • 250 ml vody
  • špetka soli
  • tuk na vymazání plechu
  • Krém:
  • 500 g vanilkového pudinku
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • vaječný likér dle chuti
  • cukr dle chuti
  • Karamel:
  • 500 g cukru krupice
  • 100 ml vody

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Crouquembouche – recept

Vodu dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo a přivedeme k varu. Když začne voda vřít, přidáváme hladkou mouku za stálého míchání, aby se nám netvořily hrudky. Na mírném ohni těsto za stálého míchání spaříme, až se začne oddělovat od stěn hrnce. Spařené těsto přesuneme do mísy a pořádně propracujeme. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na tukem vymazaný plech děláme kuličky. Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 5 minut, než se těsto nafoukne. Teplotu snížíme na 160 °C a dopečeme dozlatova. Necháme vychladnout.

Ušleháme šlehačku, kterou vmícháme do hotového vanilkového pudinku a dochutíme likérem. Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s úzkou trubičkou. Zapichujeme do vychladlých kuliček, vstříkneme trochu krému a necháme ztuhnout.

Připravíme si karamel. Nasypeme cukr do zahřátého hrnce a za stálého míchání čekáme, až se cukr rozpustí a zezlátne. Pomalu vmícháme vodu a necháme karamel provařit. Naplněné kuličky namáčíme v karamelu a na talíři slepujeme do tvaru pyramidy. Hrnec s karamelem postavíme k pyramidě a vidličkou vytahujeme tenké nitky karamelu, kterými pyramidu opředeme do "pavučiny" a necháme pořádně vychladnout.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Přes potravinovou folii rozklepeme maso na řízek asi 0,5 cm tlustý. Maso osolíme a opepříme z obou stran, na kraji z obou stran nařízneme, aby se maso nekroutilo při smažení. Plátky obalíme z obou stran v…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Nejlepší sirupy do kávy si…

    No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...

  • Entezopatie

    Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...

  • Opice kapucín (Malpa…

    Koupím malpu kapucínskou

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Obrácený jablečný koláč

Dezerty: Obrácený jablečný koláč

Kulatou formu vymažeme tukem. Na dno formy naskládáme plátky jablek, které posypeme ½ hrnku cukru, citronovou…

Čočkový salát

Saláty: Čočkový salát

Den předem namočenou a propláchnutou čočku uvaříme doměkka. Zatímco čočka chladne, připravíme si zbytek surovin.…