Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Perník z cukety Dezerty
05. 06. 2019 Přečteno: 5288x

Perník z cukety

Ingredience
- +
  • cuketa: 300 g
  • hladká mouka: 350 g
  • cukr krupice: 150 g
  • vejce: 3 ks
  • olej: 200 ml
  • kypřící prášek do perníku: 1 ks
  • vanilkový cukr: 1 ks
  • kakao: 2 PL
  • skořice: 1 KL
  • čokoládová poleva

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Perník z cukety – recept

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k cuketě přidáme vejce s cukrem, olej a postupně vmícháme sypkou směs. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.

Perník z cukety pečeme asi 30 minut. Špejlí zkontrolujeme, zda je upečený a nelepí se na ni. Perník necháme vychladnout, polijeme čokoládovou polevou a tu necháme ztuhnout. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

ořechová buchta.jpg Dezerty

Ořechová buchta

Cukr utřeme dohladka s vejci. Přidáme kefír a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy. Všechny suroviny promícháme, mělo by nám vzniknout řídké těsto. Troubu rozehřejeme na…

kefirovy-cokoladovy-dort.jpg Dezerty

Kefírový čokoládový dort

V míse rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce a kefír. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu s medem. Necháme chvíli vychladnout. Postupně přiléváme kefírovou směs. V další míse smícháme mouku s kakaem, mletými…

velikonocni-mazanec-s-orechy.jpg Dezerty

Velikonoční mazanec s ořechy

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut. Ve velké míse utřeme změklé…

jablecna-buchta-na-plech.jpg Dezerty

Jablečná buchta na plech

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy k jablkům přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vejce a…

Tip na recept

Panini se šunkou a sýrem

Panini se šunkou a sýrem

Bagety podélně rozpůlíme, spodní polovinu poklademe šunkou, na plátky nakrájenými rajčaty, mozzarellou, tenkými kolečky červené cibule a lístky bazalky. Přiklopíme druhou polovinou bagety, celý povrch jemně…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Závislost na cukru: Sladké…

    Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...

  • Význam run v runové magii

    "25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...

  • Máte nadpřirozené schopnosti?

    Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Rajčatový protlak

Ostatní: Rajčatový protlak

Jestliže máme doma nadúrodu rajčat, vyplatí se nám je použít na výrobu domácího rajčatového protlaku. Rajčata…

Domácí škvařené sádlo

Předkrmy a chuťovky: Domácí škvařené sádlo

Sádlo určené na škvaření musí být důkladně očištěno od masa, aby se tyto kousky nepřepalovaly a neznehodnotila se…

Zelené fazolové lusky na smetaně

Hlavní jídla: Zelené fazolové lusky na smetaně

Nejdříve si zelené fazolky očistíme od tvrdých konců a uvaříme ve slané vodě. Vaříme je téměř doměkka (asi 8 minut…

Jáhlový nákyp

Hlavní jídla: Jáhlový nákyp

Jáhly propláchneme a zbavíme nečistot. Přelijeme vařící vodou a necháme okapat. Přivedeme mléko k varu a vložíme…