Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Moravský vrabec se zelím Hlavní jídla
22. 01. 2018 Přečteno: 3845x

Moravský vrabec se zelím

Ingredience
- +
  • vepřová plec: 300 g
  • vepřový bůček: 150 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 3 ks
  • sádlo: 1 PL
  • sůl
  • kmín
  • voda nebo světlé pivo
  • Zelí:
  • kysané zelí: 250 g
  • cibule: 1 ks
  • sádlo: 1 PL
  • sůl
  • kmín

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Moravský vrabec se zelím - recept

Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme společně s cibulí a česnekem do sádlem vymazaného pekáče. Podlijeme trochou vody nebo světlého piva a pečeme na 180 °C asi 1 hodinu doměkka. Během pečení poléváme výpekem nebo podle potřeby podlijeme vodou nebo pivem. 

Zelí: Na rozehřátém sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka.

Moravský vrabec se podává se zelím a bramborovým knedlíkem, který polijeme výpekem z masa.  

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Lehké lívance s cottage sýrem

Ostatní: Lehké lívance s cottage sýrem

Banán vidličkou rozmačkáme společně s vejcem a přimícháme cotage sýr. Ovesné vločky rozmixujeme najemno. Vmícháme…

Vejce benedikt s lososem

Předkrmy a chuťovky: Vejce benedikt s lososem

Holandskou omáčku připravíme podle tohoto receptu: holandská omáčka. Do vařící vody vmícháme ocet. Vodu v hrnci…

Salámová pomazánka

Pomazánky: Salámová pomazánka

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Smícháme máslo,…

Bujabéza (Bouillabaisse)

Polévky: Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený…