spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1444 receptů

Polévky

recept

Jíška do polévky

Ingredience

máslo: 1 PL

hladká mouka: 30 g 

voda nebo vývar na rozmíchání 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Nedietní mňamka

Jíška do polévky – recept

Rozehřejeme si pánev s tukem. Pokud se to hodí, můžeme přidat najemno nasekanou cibulku a zpěnit ji. Není to však vhodné do všech typů polévek a omáček. Ve chvíli, kdy omastek pění, začínáme přidávat mouku a stále mícháme, aby nedošlo k připálení jíšky, nebo aby se nám neopražila moc rychle. Jíšku nikdy nesmíme pražit až do ztmavnutí! Stala by se tak hořkou a nepoživatelnou. Nyní jíšku zředíme buď vlažnou nebo studenou vodou, nebo zeleninovým vývarem a necháváme vařit zhruba 5-10 minut, aby všechny látky se škrobnatým charakterem změkly a lépe se trávily. Pozor ale na to, abychom jíšku nezalili horkou vodou. Utvořily by se v ní potom hrubky a nebyla by hladká.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Polévky

Domácí nudle do polévky

Do misky nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj vajíčko. Přidáme jednu polévkovou lžíci vody, trochu soli a vše promícháme. Vznikne nám směs, ze které připravíme těsto....

Tip na recept

všechny recepty >

Kuličky raffaelo

Změklé máslo důkladně propracujeme s oběma cukry, kondenzovaným mlékem a kokosem. Hmotu necháme asi hodinu odpočinout v lednici. Z kousků hmoty tvoříme kuličky, do kterých vložíme vždy jednu mandli a obalíme je v...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Pečená kořenová zelenina

Petržel, mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na středně velké kousky, oloupanou cibuli na čtvrtky. Rozehřejeme troubu na 210 - 220 °C. Vezmeme si zapékací mísu a dáme do ní všechnu zeleninu, zalijeme olivovým olejem,...

Pomazánky:

Pomazánka z tofu

Rajče zbavené semínek nakrájíme na menší kousky, cuketu a mrkev na kolečka, cibuli na kostičky, česnek na jemné plátky. Na pánvi si rozpálíme olej, osmahneme cibulku, nakonec přidáme česnek a hned poté zeleninu –...

Hlavní jídla:

Citronové kuře

Cibuli nakrájíme nadrobno, zázvor na tenké nudličky, nastrouháme kůru z citrónu a vymačkáme šťávu. Na troše oleje orestujeme cibuli, přidáme zázvor a citrónovou kůru a necháme rozvonět. Přidáme kuřecí prsa, která...

Hlavní jídla:

Grilovaná krkovice

Hořčici smícháme se sójovou omáčkou a olejem, bazalku nasekáme a se solí, pepřem a koriandrem přidáme ke směsi. Vše dobře promícháme, zalijeme pivem a znovu zamícháme. Krkovici rozkrojíme na silnější plátky, omyjeme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte