spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Hlavní jídla

recept

Jelení ragú

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

jelení plec: {250} g

červené víno: {70} ml 

sádlo: {1} PL 

cibule: {0.5} ks 

mrkev: {1} ks 

petržel: {1} ks 

menší celer: {0.5} ks 

stroužky česneku: {1} ks 

loupaná rajčata: {50} g 

bobkový list: {1} ks  

jalovec: {2} ks  

celý pepř: {4} ks  

sůl 

pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Jelení ragú – recept

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme. Přisypeme na plátky nakrájený česnek a hned poté maso, které necháme zatáhnout.

Jakmile je maso opečené, přidáme rajčata, koření a podlijeme vínem. Poté pomalu při mírné teplotě dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny a dle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Pokud je maso měkké a jelení ragú plné tekutiny, odkryjeme pokličku a povaříme, aby se tekutina odpařila. Podle chuti osolíme a opepříme. 

Jelení ragú podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami. 

Tip: Pokud nechceme v omáčce kousky zeleniny, můžeme maso vyjmout a šťávu rozmixovat nebo propasírovat.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 3 lidí

Přečteno: 1093x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Hovězí ragú

Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na troše oleje orestujeme polovinu slaniny a cibuli...

Tip na recept

všechny recepty >

Falešná humrová pomazánka z celeru a mrkve

Celer a mrkev oloupeme, nastrouháme a smícháme s citrónovou šťávou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a smícháme s majonézou. Pomazánku necháme v lednici alespoň 2 hodiny odležet.  Falešná humrová...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek, zaprášíme paprikou a...

Hlavní jídla:

Srnčí guláš

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou paprikou a poté...

Hlavní jídla:

Srnčí medailonky na víně

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin...

Hlavní jídla:

Houbové ragú

V pánvi rozehřejeme máslo na oleji a přidáme očištěné pokrájené houby spolu s nasekanou cibulkou a orestujeme. Přidáme česnek, rozmarýn, tymián a nasekanou petrželku. Osolíme a opepříme podle chuti. Houbové ragú podáváme s rýží nebo těstovinami.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte