

























Jelení guláš
Ingredience
- jelení maso: 400 g
- červené víno: 250 ml
- velká cibule: 1 ks
- voda: 250 ml
- hladká mouka: 1 PL
- rajský protlak: 1 PL
- olej
- mletá sladká paprika
- česnek
- drcený kmín
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek, zaprášíme paprikou a podlijeme vínem. Necháme odpařit alkohol a podlijeme vodou. Přidáme protlak a pod pokličkou dusíme doměkka při nízké teplotě asi 1,5 - 2 hodiny. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a necháme provařit ještě min. 15 minut.
Jelení guláš můžeme podávat s knedlíkemnebo čerstvým chlebem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a promícháme s rajčatovým protlakem. Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém dozlatova…
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme…
Srdíčka odblaníme a očistíme od tuku, cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle orestujeme cibuli do tmava, přidáme srdíčka, orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme…
Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci na sádle orestujeme zvolna cibuli do tmavě hněda. Zaprášíme paprikou…
Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory na kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje nebo sádla a osmažíme na něm cibuli dohněda. Přidáme mleté maso a necháme do krátce…
Očištěnou a semínek zbavenou dýni nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme dýni a společně orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a ocet. Pod pokličkou dusíme asi 10…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev uvaříme. Tenké plátky ředkviček s nakrájenou…
Korpus: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, žloutky…
Ve velkém hrnci (na středním plamenu) rozehřejte olej. Přidejte pokrájené houby (žampiony), celer, mrkev a šalotku…
Špagety uvaříme al dente. Krevety dáme do misky, osolíme, opepříme a zakápneme limetkovou šťávou. Na olivovém…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.