spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1445 receptů

Hlavní jídla

recept

Guláš z hlívy ústřičné

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hlíva ústřičná {300} g

brambory {150} g

cibule {2}

stroužky česneku {3}

mletá paprika {1} KL

rajčatový protlak {50} g

kmín {1} KL

sušená majoránka {1} KL

olej {1} PL

sůl a pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Guláš z hlívy ústřičné - recept

V hrnci rozpálíme olej a opečeme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne, přisypeme mletou sladkou papriku. Poté přidáme nakrájenou hlívu, brambory, podlijeme vodou (stačí několik lžic) a podusíme. Přidáme rajčatový protlak, česnek, kmín, sůl i pepř a necháme společně dusit. Guláš z hlívy ústřičné podáváme posypaný majoránkou.

Guláš z hlívy ústřičné se hodí, stejně jako guláš klasický, k čerstvému pečivu.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Karbanátky z hlívy ústřičné

Hlívu očistíme a nakrájíme na co nejmenší kousky. Rozpálíme olej, hlívu podusíme a necháme vychladnout. Poté hlívu smícháme s vejci, nadrobno nakrájenou cibulí a strouhankou, osolíme a opepříme....

Tip na recept

všechny recepty >

Salát s kuřecím masem

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Orestujeme je na rozehřáté pánvi s trochou oleje dozlatova. Římský salát omyjeme, necháme dostatečně okapat a natrháme. Žloutek vymícháme metličkou...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Segedínský guláš

Cibuli nakrájíme na kostičky a na jedné lžíci sádla osmažíme dotmava. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso,necháme zatáhnout a vmícháme mletou papriku. Podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka. Na zbylém sádle...

Hlavní jídla:

Fazolový guláš

Fazole na guláš den předem namočíme do studené vody. Vodu slijeme a dáme vařit do nové vody. Jakmile se začnou fazole vařit, začne se na hladině vytvářet pěna, kterou pomocí lžíce sesbíráme. Poté můžeme do vroucí vody...

Hlavní jídla:

Krůtí guláš

Základem každého guláše je správně připravená cibule. Začneme tedy tím, že ji nakrájíme najemno a necháme pomalu restovat na tuku ve větším hrnci. Necháme ji opéct až téměř dohněda. Mezitím nakrájíme krůtí maso na...

Hlavní jídla:

Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek, zaprášíme paprikou a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte