spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Fajitas

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

kuřecí řízky: {2} 

žlutá paprika: {0,5}

červená paprika: {0,5} 

zelená paprika: {0,5} 

červená cibule: {0,5} 

Marináda:

limetková šťáva: {1} PL

nastrouhaná kůra z limetky: {0,5} 

česnek: {1} stroužek 

sůl: {0,5} lžičky

oregano: {1} KL

mletý kmín: {1/4} lžičky

kajenský pepř: {1/4} lžičky

olivový olej: {1} PL

Rajčatová salsa:

datlová rajčata: {240} g

bílá cibule: {0,5}

jalapeňo paprička: {0,5} 

limetková šťáva: 1 PL

nasekaný koriandr: 1 KL

sůl

třtinový cukr

Guacamole:

datlová rajčátka: {35} g

zralé avokádo: {0,5}

limetková šťáva: {0,5} KL

česnek: {1} stroužek

sůl

nasekaný koriandr: {1} KL

Tortilla:

hladká mouka: {60} g

sůl

vepřové sádlo: {1} PL

teplá voda

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Fajitas – recept

Kuřecí maso nakrájíme na proužky. V uzavřené misce smícháme všechny ingredience pro marinádu kromě soli, přidáme proužky kuřecího masa a dobře promícháme a necháme hodinu v pokojové teplotě marinovat.

Připravíme si rajčatovou salsu tak, že opečeme jalapeňo papričky na slunečnicovém oleji. Když nám začne slupka papriček hnědnout až černat, vložíme je do igelitového pytlíku, uzavřeme a necháme 15 minut zapařit. Poté papričky oloupeme, očistíme od semínek a najemno nakrájíme.

Datlová rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Oloupaná rajčátka lehce zmáčkneme a odstraníme z nich semínka. Nakrájíme na malé kostičky a přidáme k papričkám jalapeňo. Přidáme najemno nakrájenou cibuli s koriandrem. V misce smícháme limetkovou kůru s limetkovou šťávou, třtinový cukr a sůl. Přilijeme k rajčátkům, promícháme a necháme v lednici uležet. Oloupeme avokáda, zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Dáme do misky, pokapeme limetkovou šťávou a vidličkou avokáda rozmačkáme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, dochutíme solí a necháme v lednici uležet.

Tortilly připravíme smícháním hladké mouky se solí a přidáme na kostičky nakrájené sádlo. Rukou zapracujeme sádlo co nejvíce do mouky, aby nám v mouce nezůstaly kusy sádla. Pomalu přiléváme horkou vodu, kdy vznikne měkké těsto, nesmí se lepit na ruce. Těsto přesuneme na vál a hněteme asi 5 minut. Zabalíme do potravinářské fólie a na 30 minut uložíme do lednice. Poté těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého vyválíme na pomoučeném plátu nejtenčí placku. Zbylé těsto musí být přikryté potravinářskou fólií nebo utěrkou. Tortilly pečeme na rozpáleném oleji asi 30-40 sekund z obou stran. Upečené tortilly skládáme na sebe a přikryjeme utěrkou.

Červené a žluté papriky očistíme a nakrájíme i s červenou cibulí na proužky. Kuřecí maso zbavíme přebytečné marinády, posolíme a prudce osmažíme na oleji dozlatova. Osmahnuté maso vytáhneme z pánve, zabalíme do alobalu. Na stejné pánvi orestujeme nakrájené papriky s červenou cibulí a dochutíme solí. Kuřecí proužky zabalíme do tortill společně upečenými paprikami, posypeme koriandrem a fajitas podáváme se salsami

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Hruškový kompot

Hrušky si připravíme zralé, ale raději tvrdší, bude se nám s nimi lépe pracovat a budou i chutnější. Oloupeme je, rozkrojíme na čtvrtky a vyjmeme jádřinec. Do misky si dáme trochu vody a do ní nasypeme kyselinu...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Hlavní jídla:

Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou...

Hlavní jídla:

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout...

Hlavní jídla:

Znojemská omáčka k pečeni

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí maso a ze všech stran naprudko osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené okurky dle chuti a pod...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte