spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Nápoje

recept

Domácí rýžové mléko

Ingredience

jasmínová rýže: 100 g

semínka z vanilkového lusku 

třtinový cukr: 1 PL

voda: 1 l

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Domácí rýžové mléko - recept

Rýži namočíme do vody a necháme odstát minimálně 24 hodin. Poté přidáme cukr a vanilková semínka a rozmixujeme. Domácí rýžové mléko přecedíme a za pomocí plátýnka vymačkáme vodu z rýže.

Domácí rýžové mléko skladujeme v lednici, kde vydrží zhruba 5 dní.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Nápoje

Domácí kokosové mléko

Strouhaný kokos zalijeme litrem horké vody a necháme odstát minimálně 3 hodiny, ale čím déle, tím lépe. Domácí kokosové mléko přecedíme za pomocí cedníku, a přebytečnou vodu vymačkáme i přímo ze...

Tip na recept

všechny recepty >

Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Polévky:

Rýžová polévka se zeleninou

Do horkého zeleninového vývaru přidáme přidáme mrkev a petržel nakrájené na kolečka, rýži, pepř a sůl. Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže. Rozklepneme vejce do hrnečku a přes vidličku vlijeme do vroucí polévky....

Hlavní jídla:

Pilaf

Nakrájenou cibulku zpěníme, přidáme špetku skořice, římského kmínu, kardamomu, koriandru, badyán, bobkový list a nové koření. Zasypeme syrovou rýži, zalijeme naběračkou vývaru, necháme vyvařit a postup opakujeme,...

Hlavní jídla:

Tikka masala

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme přes noc do oleje se strouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso. Před koncem smažení přidáme garam...

Dezerty:

Rýžový nákyp

Ze všeho nejdříve propláchneme rýži a dáme ji vařit v mléce smíchaném s polovinou vanilkového cukru. Na rýžový nákyp musíme rýži uvařit zcela doměkka, měla by mít až kašovitou konzistenci. Oddělíme žloutky od bílků a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte