spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Hlavní jídla

recept

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

mleté maso: {250} g 

cibule: {0.5} ks

rohlík: {1} ks 

vejce: {1} ks

konzerva drcených rajčat: {1} ks

sterilované okurky: {2} ks

smetana: {50} ml 

zelená paprika: {0.5} ks 

celý pepř: {3} ks 

bobkový list: {1} ks 

nové koření: {2} ks

olej

sůl 

mletý pepř 

 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou – recept

Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme vajíčko. Rohlík nakrájíme, namočíme do vody na 5 minut, vyždímáme a přidáme k masu. Utvoříme šišky, které opečeme na oleji a dáme stranou. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme drcená rajčata a koření, čufty vrátíme na pánev a podusíme asi 30 minut. 10 minut před koncem dušení přidáme na proužky nakrájenou papriku. Na konec vytáhneme koření, vmícháme smetanu, nadrobno nakrájené okurky a necháme chvíli provařit. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Přečteno: 1829x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Karbanátky z mletého masa

Utřeme česnek se solí, cibuli nasekáme najemno, smícháme všechny suroviny a důkladně propracujeme. V pánvi rozpálíme olej a ze směsi vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme z...

Tip na recept

všechny recepty >

Salát z kysaného zelí

Kysané zelí pokrájíme, smícháme s nasrouhanou mrkví, nasekanou cibulkou a koprem a dochutíme kvalitním panenským olivovým olejem. Přilejeme i trochu šťávy z kysaného zelí. Salát z kysaného zelí dáme vychladit do...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Hlavní jídla:

Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou...

Hlavní jídla:

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout...

Hlavní jídla:

Znojemská omáčka k pečeni

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí maso a ze všech stran naprudko osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené okurky dle chuti a pod...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte