spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1444 receptů

Dezerty

recept

Cuketová buchta

Ingredience

středně velká cuketa (asi 400 g): {1} ks

hladká mouka: {450} g

třtinový cukr: {250} g

kefírové mléko nebo podmáslí: {100} ml

vejce: {2} ks

kakao: {100} g

olej: {100} ml

rozpuštěné máslo: {100} ml

kypřící prášek: {1} KL

sůl: {1} KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Cuketová buchta – recept

V míse smícháme olej, rozpuštěné máslo a třtinový cukr. Do vzniklé směsi postupně zašleháváme obě vejce. V druhé míse si smícháme prosetou hladkou mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Suché ingredience pak postupně přidáváme do tekuté směsi a mícháme. Následně přilijeme kefírové mléko. Cuketou omyjeme, oloupeme, zbavíme dužiny a nastrouháme ji nahrubo. Necháme ji odpočinout a po chvíli z ní vymačkáme přebytečnou šťávu. Nastrouhanou cuketu přidáme do vzniklé směsi a zamícháme. Vše nalijeme na plech a pečeme na 180 °C asi 45 minut. Cuketová buchta bude ještě lepší, pokud ji před pečením posypete vlašskými ořechy, nasekanými mandlemi a kousky hořké čokolády.

Cuketová buchta nabízí celou řadu variací. Pokud si hlídáte postavu, můžete hladkou mouku nahradit celozrnnou, přidat můžete také oblíbené koření. Skvěle se hodí například kardamom nebo skořice.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Přečteno: 3025x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Kefírová buchta

V míse smícháme mouku, cukr, kakao a jedlou sodu. V druhé míse promícháme všechny tekuté ingredience, tedy kefír, olej, vejce a med. Tekutou směs postupně přidáváme do té suché a průběžně šleháme...

Tip na recept

všechny recepty >

Kachna na pomerančích

Kachnu zbavíme přebytečné tučné kůže na krajích, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a důkladně osolíme a opepříme (i zevnitř). Jeden oloupaný a nakrájený pomeranč, polovinu tymiánu, polovinu rozmarýnu,...

Doporučené recepty

Dezerty:

Zdravá tvarohová buchta na plech

Z tvarohu a ovoce si připravíme náplň. Ovoce můžeme použít čerstvé i mražené, v případě potřeby dosladíme směs medem dle naší chuti. Zdravá tvarohová buchta na plech chutná výborně například s lesním ovocem, použít...

Dezerty:

Kynuté buchty

Droždí rozdrobíme a zalijeme přibližně polovinou vlaženého mléka. Přidáme lžičku cukru, důkladně promícháme a droždí necháme chvilku vzejít na teplém místě. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, citronovou kůru,...

Dezerty:

Kefírová buchta

V míse smícháme mouku, cukr, kakao a jedlou sodu. V druhé míse promícháme všechny tekuté ingredience, tedy kefír, olej, vejce a med. Tekutou směs postupně přidáváme do té suché a průběžně šleháme tak, aby nám vzniklo...

Dezerty:

Buchta se zakysanou smetanou

Olej, vejce a zakysanou smetanu rozmícháme v míse do hladka. Postupně přidáváme mouku, cukr a prášek do pečiva a mícháme, dokud nám nevznikne řídké hladké těsto. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte