spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1195 receptů

Dezerty

recept

Čokoládové suflé

Ingredience

kvalitní hořká čokoláda: 200 g

máslo: 50 g

cukr krupice: 100 g 

vejce (žloutky a bílky zvlášť): 3 ks

hladká mouka: 1 PL

cukr moučka na posypání

máslo na vymazání formiček

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Nedietní mňamka

Čokoládové suflé - recept

Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. V hrnci přivedeme vodu k varu a nad hrnec postavíme mísu, čímž si připravíme vodní lázeň. Do mísy nalámeme kvalitní čokoládu s velkým podílem kakaa a necháme ji rozpustit.

Žloutky utřeme s cukrem a přidáme hladkou mouku. Poté přidáme mírně vychladlou rozpuštěnou čokoládu a důkladně promícháme.

Z bílků vyšleháme sníh a opatrně přidáme k čokoládě se žloutky.

Směs na čokoládové suflé rozdělíme do připravených formiček. Formičky dáme na plech a pečeme 10 minut. Poté čokoládové suflé posypeme moučkovým cukrem a podáváme ještě teplé. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Čokoládové brownies

Čokoládu s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Vejce vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Společně prošleháme, a až vznikne hustý krém, přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa a...

Tip na recept

všechny recepty >

Zapečené plněné žampionové kloboučky

Nejprve si očistíme žampiony. Odkrojíme stopky a vnitřek vydlabeme, nejlépe to jde malou lžičkou nebo vykrajovačem na meloun. Houby si dáme stranou a připravíme si náplň na zapečené plněné žampionové kloboučky. V...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Dezerty:

Pěna z bílé čokolády

Do misky nalámeme čokoládu, přidáme mléko a dáme na hrnec s vroucí vodou. Bublinky vody se nesmějí dotýkat dna misky. Promícháme do krému. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme asi 5 minut vychladnout. Poté zašleháme po...

Dezerty:

Čokoládové brownies

Čokoládu s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Vejce vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Společně prošleháme, a až vznikne hustý krém, přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa a nakonec prosátou mouku...

Dezerty:

Čokoládový fondant

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky vymažeme máslem a vysypeme holandským kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a necháme...

Ostatní:

Bílá čokoláda

Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme cukr, sušené mléko, vanilková semínka a důkladně promícháme. Poté hmotu nalijeme do formiček a dáme na několik hodin do lednice, aby bílá čokoláda zcela ztuhla. Bílá...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte