spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1445 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Cibulové kroužky

Ingredience

velké cibule: 5 ks

vejce: 2 ks

sůl 

grilovací koření 

hladká mouka 

strouhanka 

olej 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Cibulové kroužky – recept

Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku, grilovací koření a sůl. V této směsi cibulové kroužky obalíme. Na jiný talíř si rozklepneme vajíčka a rozšleháme je. Obalené kroužky namočíme ve vajíčkách a nakonec ještě obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji je smažíme do zlatova. Jako přílohu můžeme zvolit brambory, bramborovou kaši nebo hranolky.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Předkrmy a chuťovky

Cibulový koláč z listového těsta

Rozválené těsto dáme na plech a propícháme ho vidličkou. Cibuli nakrájíme na proužky, slaninu na kostičky a společně se sýrem rovnoměrně nasypeme na těsto. Vajíčka rozšleháme se smetanou, přidáme...

Tip na recept

všechny recepty >

Domácí utopenci

Všechny ingredience na nálev svaříme v rendlíku a necháme vychladnout.  Na domácí utopence použijeme kvalitní špekáčky s vysokým obsahem masa. Špekáčky oloupeme, aby se dokonale nasákly nálevem, podélně překrojíme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Saláty:

Rajčatový salát s cibulí

Rajčata nakrájíme na středně velké kousky, cibuli nadrobno. V misce smícháme studenou vodu, vinný ocet, šťávu z citronu, olivový olej a cukr. Dobře promícháme a nalijeme na rajčatový salát s cibulí. Nakonec přidáme čerstvou petrželku.

Hlavní jídla:

Pečená kořenová zelenina

Petržel, mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na středně velké kousky, oloupanou cibuli na čtvrtky. Rozehřejeme troubu na 210 - 220 °C. Vezmeme si zapékací mísu a dáme do ní všechnu zeleninu, zalijeme olivovým olejem,...

Polévky:

Tukožroutská polévka

Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme košťál. Papriku očistíme a společně se zelím ji nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme, ostrouháme a...

Polévky:

Francouzská cibulová polévka se sýrem

Na másle osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka. Restujeme velmi zvolna až do doby, kdy je cibule dotmava. Přidáme bobkový list a zalijeme vínem. Počkáme, až se víno odpaří, přilijeme vývar a vaříme 10 minut. Přidáme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte