spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Hlavní jídla

recept

Cassoulet

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

bílé fazole: {150} g

kachní maso: {80} g

vepřový bok: {50} g

vepřová krkovice: {80} g

klobása: {80} g

rajče: {1} ks

cibule: {0.5} ks

vývar: {350} ml

armagnak: {50} ml

hrsti strouhanka: {2} PL

česnek - stroužky: {1} ks

sádlo 

máslo

hřebíček: {2} ks

šalvěj - lístky: {1} ks

sůl 

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Nedietní mňamka

Cassoulet – recept

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k fazolím rozkrojené rajče, česnek a cibuli propíchanou hřebíčky. Vývar z fazolí nevylíváme. Na sádle osmahneme na kousky nakrájené kachní maso, krkovici a vepřový bok. Z masa necháme okapat přebytečný tuk. Ten si necháme na později. Na kousky nakrájenou klobásu také osmažíme.

Zapékací mísu vymažeme máslem, potřeme česnekem a navrstvíme uvařené fazole s masem. Poté zalijeme armagnacem a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí. Zalijeme tukem z opékaného masa a odvarem z fazolí, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. V předehřáté troubě pečeme asi 2 hodiny při 160 °C. Na povrchu se utvoří škraloup, který během pečení asi 6x zamícháme do ostatních ingrediencí. poslední škraloup necháme na povrchu. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Fazolový guláš

Fazole na guláš den předem namočíme do studené vody. Vodu slijeme a dáme vařit do nové vody. Jakmile se začnou fazole vařit, začne se na hladině vytvářet pěna, kterou pomocí lžíce sesbíráme. Poté...

Tip na recept

všechny recepty >

Vepřová pečeně

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme do pekáče k masu. Přidáme také česnek utřený se solí. Podlijeme vodou a pečeme asi 90 minut na 180 °C, dokud vepřová pečeně...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Hlavní jídla:

Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou...

Hlavní jídla:

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout...

Hlavní jídla:

Znojemská omáčka k pečeni

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí maso a ze všech stran naprudko osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené okurky dle chuti a pod...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte