spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1440 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Aspik s kuřecím masem

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

kuřecí stehna: {2} ks

mrkev: {1} ks

stroužky česneku: {2} ks

celý pepř: {5} ks

nové koření: {2} ks

bobkový list: {1} ks

sypká želatina: {30} g

sůl

olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Aspik s kuřecím masem - recept

Kuřecí stehna vložíme do studené vody, přidáme koření, špetku soli, mrkev, oloupaný česnek, přivedeme k varu a povaříme asi 30 minut doměkka (ale nerozvařit). Maso obereme od kosti, mrkev nakrájíme na kostičky nebo kolečka, vývar přecedíme a necháme vychladnout. 

Do vývaru zamícháme želatinu (poměr želatiny a tekutiny určíme podle návodu na obalu) a necháme nabobtnat. Za stálého míchání vývar se želatinou mírně zahřejeme ve vodní lázni, až se želatina rozpustí a necháme chvilku chladnout. Do vývaru přidáme kousky masa a mrkve a touto směsí plníme olejem vymazané formičky

Aspik s kuřecím masem necháme ztuhnout v lednici a podáváme s pečivem. 

Tip: Domácí aspik můžeme dochutit také trochou octa a koprem, který se k želatinové pochoutce skvěle hodí. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Cibulové kroužky

Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku, grilovací koření a sůl. V této směsi cibulové kroužky obalíme. Na jiný talíř si rozklepneme vajíčka a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Ostatní:

Kapr v rosolu

V hrnci dáme vařit vodu, přidáme nakrájenou petržel, mrkev, ocet, celer, koření a necháme 20 minut vařit. Přidáme kapra a vaříme 10 minut. Uvařeného kapra a zeleninu vytáhneme, do vroucího vývaru vlijeme za stálého...

Přílohy:

Zapečená zelenina

Cuketu a mrkev nakrájíme na tenká kolečka nebo kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Na pánvi osmahneme na rozehřátém másle mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut. Přidáme cibuli, hrášek, česnek,...

Přílohy:

Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme pod ledovou vodu zcela vychladnout. Na pánvi na másle mrkev osmahneme. Posolíme, popepříme a polijeme...

Polévky:

Polévka z pečené mrkve

Mrkve dobře očistíme a rozpůlíme, cibuli nakrájíme na kolečka a s nakrájeným česnekem vyskládáme na plech s pečícím papírem. Vyskládanou zeleninu posypeme cukrem a dáme do předehřáté trouby na 20 minut péct při 200...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte