Rebarbora

Snad každý zná rebarboru jako zahradní rostlinu. Málokdo už jako léčivou zeleninu. Již stará čínská medicína ji používala proti zácpě. Kromě toho je rebarbora skvělou prevenci Alzheimerovy choroby, srdečních onemocnění a šedého zákalu. Také je účinná proti vráskám a pomůže při hubnutí. Vypěstovat rebarboru není nic složitého, navíc nám rostlina vydrží řadu let. 

Proti zácpě a nadýmání

Rebarbora upravuje zažívání a má vysoký obsah vlákniny. Čínská medicína používá už odedávna rebarboru jako přírodní projímadlo. Podporuje totiž peristaltiku a snadné vyprazdňování. Rebarbora pomáhá i s nadýmáním a střevními křečemi. Kyselina šťavelová, kterou rebarbora obsahuje, navíc pomáhá léčit ledvinová onemocnění.

Chrání srdce a snižuje cholesterol

Rebarbora zlepšuje krevní oběh a chrání nás před kardiovaskulárními chorobami. Má málo tuků a "špatného" cholesterolu. Navíc obsahuje velké množství antioxidantů, které nás zbavují volných radikálů a brání tomu, aby volné radikály poškozovaly náš kardiovaskulární systém. To dokazují i vědecké studie.

Štíhlá linie a mladistvá pleť

Rebarbora nám pomůže shodit nadbytečná kila. Má málo kalorií a pomáhá metabolismu, protože ho optimalizuje. Má dokonce schopnost zrychlit spalování tuků. Také zlepšuje zdraví pleti. Rebarbora je silný zdroj antioxidantů, zabraňuje proto předčasnému stárnutí a vráskám.

Zdravé oči

Rebarbora je prevencí šedého zákalu a makulární degenerace. Oboje choroby jsou závažná oční onemocnění. Je to hlavně díky silným antioxidantům, které v rebarboře najdeme.

Silné kosti

Rebarbora má velký obsah vápníku. Je také bohatá na vitamín K. Podobně jako vápník, i vitamín K pomáhá kostem. Díky rebarboře budeme mít kosti silnější a jejich poranění se bude rychleji uzdravovat.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta – recept Rebarborový stonek zbavíme horních listů a spodní tvrdé části, celý stonek oloupeme. Připravenou rebarboru nakrájíme na stejně velké, asi centimetrové čtverečky, v případě potřeby stonek...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte