Sendvič s hruškou a modrým sýrem

Nejprve si v toustovači rozpečte chlebové plátky. Poté je potřete máslem dle libosti. Dále si nadrťte vlašské oříšky, lze je i opražit na pánvi bez tuku, a posypte jimi dva pláty chleba. Dále si omyjte a nakrájejte na tenčí plátky zralou hrušku a tu poklaďte rovnoměrně na ořechy...

Hruškový sorbet s vodkou

Začněte tím, že si oloupete hrušky, zbavíte je jádřinců a dužinu nakrájíte na kousky. Dále si do malého hrnce nalijte vodu, přidejte cukr a tekutinu svařte po dobu cca 5 až 10 minut. Pak vložte dužinu z hrušek, vsypte chemicky neošetřenou kůru z citronu, vložte rozmarýn a všechno společně povařte asi 5 až 7 minut. Nakonec odstavte, dochuťte citronovou šťávou, promíchejte a nechte směs zchladnout...

Hrušková přesnídávka s meruňkami

Meruňky si vypeckujte, omyjte, nakrájejte je na menší kusy a vložte do hrnce. Také přidejte omyté hrušky bez jádřinců (pokrájené na kusy), podlijte ovoce vodou nebo dětským mlékem a vařte do změknutí zhruba deset až patnáct minut...

Hruškové smoothie s hroznovým vínem

Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Hroznové víno vypeckujeme a společně s hruškami, mandlovým mlékem, citrónovou šťávou a skořicí rozmixujeme dohladka.  Je-li třeba, hruškové smoothie s hroznovým vínem nakonec dosladíme medem podle chuti. 

Hrušková přesnídávka

Pokud vaříme přesnídávku pro malé dítě (do jednoho roku), stačí k přípravě pouze hrušky a voda. Pro starší děti a dospělé můžeme přidat vanilkový cukr a skořici, ale třeba i hřebíček.  Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce s vodou, přidáme skořici…

Grilovaná hruška

Hrušky oloupeme, podélně překrojíme napůl a můžeme odstranit jadérka. Med rozmícháme v citronové a pomerančové šťávě a hrušky do této marinády namočíme minimálně na 1 hodinu. Hrušky vytáhneme, do marinády přidáme rozpuštěné máslo, potřeme hrušky a grilujeme z každé strany asi 3 minuty.  Grilovaná…

Hruškový kompot

Hrušky si připravíme zralé, ale raději tvrdší, bude se nám s nimi lépe pracovat a budou i chutnější. Oloupeme je, rozkrojíme na čtvrtky a vyjmeme jádřinec. Do misky si dáme trochu vody a do ní nasypeme kyselinu citronovou. Čtvrtky hrušek v ní namočíme. Mezitím si svaříme vodu s cukrem. Namočené…