Hlavička

Pekárna Kabát: ruční výroba pečiva a jeho prodej, Praha a Plzeň

Pekárna Kabát je zavedená rodinná pekařská firma s tradicí od roku 1992. V současné době vede společnost už druhá generace rodiny Kabátů. Pekárna klade důraz na poctivou ruční výrobu pečiva a pekárenských výrobků. Využívá přitom prvotřídní suroviny převážně českého původu, které neobsahují chemické přísady a potravinářské náhražky. Společnost provozuje pekárny v Praze a Plzni.

Důraz na kvalitu a ruční výrobu

Pekárna Kabát se od mnoha jiných pekárenských společností liší. Klade totiž velký důraz na kvalitu nabízených produktů, kterou pravidelně kontroluje formou zpětné vazby od svých zákazníků. Všechny výrobky jsou vyráběny ručně. Většina pečiva a pekárenských výrobků vychází ze starých tradičních receptur a výrobních postupů. Pekárna se snaží vyrábět pečivo stejným způsobem, jak to dělali naši předkové. Čerstvost pečiva je pro pekárnu Kabát stěžejní. Proto do svých pekáren v Praze dováží čerstvé pečivo čtyřikrát za den.

Sladké i slané pečivo, cukrovinky

V provozovnách pekáren naleznete nepřeberné množství různých druhů pečiva, pekárenského sortimentu i cukrovinek. Kromě tradičního českého slaného a sladkého pečiva (chleba, pletýnek, dalamánků, koláčů, buchet ad.) nabízí pekárna Kabát také plněné bagety, housky nebo obložené chlebíčky. Vyrábí také klasické cukrářské výrobky.

Síť pekáren v Praze i Plzni

Pekárna Kabát úspěšně provozuje rozsáhlou síť prodejen. Tři pekárny se nachází v Plzni, ostatní pak na celém území Prahy. Společnost provozuje prodejny ve stanicích metra, klasické kamenné prodejny i stánky. Pekárna Kabát úspěšně provozuje i prodejny svých franchisingových partnerů. Díky tomu si na kvalitním poctivě připraveném pečivu pochutnáte, ať už se nacházíte téměř kdekoliv v Praze.

Tato firma je označena jako dobrý kontakt

V ČEM JSME DOBŘÍ

  • Důraz na dodržování tradičních receptur a výrobních postupů
  • Nabídka sladkého i slaného pečiva a cukrovinek
  • Vždy čerstvé pečivo – dovážka na prodejny čtyřikrát denně
  • Rozsáhlá síť pekáren po celé Praze i v Plzni

Netradiční sobotní oběd: Sladká pizza 5x jinak

Sladká pizza je vlastně tak trochu dezert. Ale bez výčitek si ji můžete dát k obědu. Což takhle připravit dnešní sobotní oběd jinak?...

celý článek >>

Vadí vám obyčejné mléko? Vyrobte si snadno vlastní rostlinné mléko

Rostlinné mléko je možná v posledních letech móda. Pravdou však je, že ti, kteří jsou alergičtí na laktózu tuhle módu ocení. A...

celý článek >>

Měsíček lékařský: Vyrobte si z něj vlastní kosmetiku i netradiční lahůdky

Měsíček je jednou z nejoblíbenějších bylinek, která se na našich zahrádkách objevuje. Jeho velkou výhodou je i to, že květy nemusí...

celý článek >>

Superpotravina maqui berry: Ovoce, po kterém zhubnete

Maqui berry je lahodně chutná superpotravina, po které se jen zapráší. Netradiční ovoce, které u nás ještě neprorazilo tolik, jako jeho...

celý článek >>

Mořské řasy jako superpotraviny: Podmořská zelenina – 6. díl

Mořské řasy obsahují obrovské množství blahodárných látek, které pomáhají našemu organismu docílit svěžesti a zdraví. Podmořská...

celý článek >>

Samosběr jahod začíná! Víte, proč jsou jahody tak zdravé?

Jahody se šlehačkou, v koláči nebo jen tak – konečně si po roce můžeme zase dát pořádně „do nosu“. Začínají zrát, samosběr jahod se na...

celý článek >>

Mořské řasy jako superpotraviny: Poradí si spirulina s žaludečními vředy? – 2. díl

Spirulina patří mezi sladkovodní řasy. Přesto, že je to vlastně úplně primitivní organismus, má pro lidské tělo neskutečná...

celý článek >>

Majoránka: Nenáročná bylina, kterou využijete v kuchyni i kosmetice

Majoránka je bylinkou, kterou kuchařky znají velmi důvěrně. Mnohé z nich ale možná ani nevěděly, že v kuchyni nepoužívají jen jakési...

celý článek >>

Nejlepší jarní pesto do těstovin i na chléb. Vyzkoušejte kopřivové nebo avokádové pesto

Pesto je výtečná pochoutka původem ze severní Itálie. Název je odvozen z italského slova pestare, což je tlouci. Tradiční...

celý článek >>

Sůl nad zlato! Znáte druhy soli?

Sůl je nenahraditelná. To známe i z pohádek. Slaná chuť je jednou z pěti člověkem vnímaných základních chutí. Abychom jí docílili, potřebujeme...

celý článek >>

3x zimní marmeláda, která vás pořádně zahřeje

Marmeláda nemusí ležet ve spíži celou zimu. Lepší volbou je připravit si hned několik druhů marmelády – od každého jen několik málo...

celý článek >>

Sezamový olej sníží cholesterol a posílí imunitu

Sezam je rostlina se spoustou pozitivních účinků na lidské tělo. Umí si poradit s imunitou, vysokou hladinou cholesterolu a dokonce i...

celý článek >>

Upečte si to nejlepší linecké cukroví. Chutná jako od babičky

Vánoce se blíží a k nim neodmyslitelně patří linecké cukroví. Lahodné a vláčné linecké cukroví miluje snad každý. A protože ho peče...

celý článek >>

Vykouzlete si sami jednoduše kvalitní domácí sýr eidam různých chutí

Připravit domácí sýr typu eidam je velmi snadné. Navíc nejen, že víte, jaké ingredience jste do sýru dali, ale můžete si pohrát...

celý článek >>

Domácí kondenzované mléko – vyrobte si jej doma za 15 minut

Skvělé do kávy, omáček, dezertů i likérů, oblíbená ingredience herce Oldřicha Nového – to je kondenzované mléko. Kondenzované mléko se...

celý článek >>

Domácí ostružinový likér – nejlepší pití na dlouhé večery

Ostružinový likér je jedním z těch alkoholických nápojů, které sice nejsou omamné mírou alkoholu, ale při jejichž vychutnávání v zimě...

celý článek >>

Připravte si čokoládový i vanilkový domácí termix, jaký znáte ze starých časů

Máte rádi termix? A vaši školáci jakbysmet? Přinášíme vám recept na jednoduchý dezert či dobrou snídani – domácí termix zdravě –...

celý článek >>

Domácí přepuštěné máslo neboli ghí - recept na snadnou domácí výrobu

Připravit si doma přepuštěné máslo neboli ghí je jednoduché a výhodné. Znovuobjevený poklad je nejen zdraví prospěšný, ale také vám...

celý článek >>

Domácí nakládané sýry: Lahodná pochoutka za pár korun

Nakládané sýry jsou velmi oblíbenou pochoutkou. Zpravidla jsou vhodné jak do studenějších, tak teplejších dnů. Víte však o tom, že...

celý článek >>

Domácí tvaroh – recept tak jednoduchý, že už tvaroh nebudete muset nikdy kupovat

Připravit domácí tvaroh je jednoduché, jen se nenechte zaskočit tím, že to zabere pár dní. Potěší vás nejen fakt, že znáte složení...

celý článek >>

Domácí mléčná rýže - levnější než z obchodu, a navíc bez éček

Domácí mléčná rýže je skvělá na snídani nebo svačinu, teplá i studená. Na její přípravu potřebujeme jen pár ingrediencí a můžeme si ji...

celý článek >>

Vyrobte si domácí sýr z tvarohu - i bez syřidla

Na přípravu domácího sýra obvykle potřebujeme použít syřidlo. Tentokrát si ale ukážeme recept na domácí sýr z tvarohu, k jehož přípravě...

celý článek >>

Vyrobte si domácí korbáčiky! Jsou chutnější a levnější než z obchodu

Korbáčiky jsou oblíbenou pochoutkou pro návštěvy nebo jen tak na doma. Jejich příprava není složitá, vyžaduje ale opatrnost při práci...

celý článek >>

Domácí kefír pro zdravou střevní mikroflóru i zažívání. Vyrobte si ho snadno doma

Kefír je mléčný nápoj podobný jogurtu, jen je o něco kyselejší a lehce perlí na jazyku. Zatímco domácí příprava jogurtu je již...

celý článek >>

Indický sýr panýr vás překvapí svou všestranností i jednoduchou přípravou

Panýr (anglicky paneer) je indický sýr, který si velmi jednoduše můžete připravit doma. Nejvíce receptů na jeho využití pochází ze...

celý článek >>

I v mrazech houby rostou! Zimní houby jsou skvělou pochoutkou

Milujete houbaření, ale máte strach, že s prvním sněhem už nebudete moci svůj koníček provozovat? Nemusíte se vůbec obávat, protože zima...

celý článek >>

Připravte si doma hit našeho mládí: Vanilkový a čokoládový pribináček za 15 minut

Pribináček je takový malý český zázrak. Víte o tom, že pribináček se začal vyrábět po druhé světové válce proto, aby nasytil...

celý článek >>

Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!

S podzimem přichází doba, kdy je potřeba více chránit svou obranyschopnost, abychom se vyhnuli všem chřipkám a nachlazením. Můžete...

celý článek >>

Usušte si vitamíny na zimu! Připravte si domácí sušená rajčata po italsku

Baví vás středomořská lehká kuchyně? Chtěli byste umět vařit jako Italové? Pak budete potřebovat jednu věc - domácí sušená rajčata....

celý článek >>

Připravte si bylinkové máslo na ryby, maso i bagety. Stačí vám jen 20 minut!

Bylinkové máslo má všestranné využití. Dá se použít na steaky, ryby nebo třeba křupavé bagety. Připravili jsme pro vás tři chuťově...

celý článek >>

Domácí malinová limonáda zabere pár minut a chutná skvěle! Připravte si osvěžující malinovku sami

S létem přichází nejen hezké slunné počasí, ale také chuť na něco dobrého a hlavně osvěžujícího. Výtečnou volbou je domácí...

celý článek >>

Připravte si ajvar. Srbskou pochoutku z pečených paprik, kterou doma využijete po celý rok

Tak jako se v Česku připravuje tradiční lečo, v Srbsku je to ajvar. Tapenáda z pečených paprik s výraznou chutí. Připravit si ji...

celý článek >>

Ořechovka neboli ořechovice patří do každé domácnosti. Čistí žaludek a má antibiotické účinky

Jednou z rostlin, které mají na lidské tělo blahodárný účinek, je ořešák, ze kterého se vyrábí lahodná ořechovka. Nejenže je...

celý článek >>

Černá zmrzlina boduje i letos! Máme pro vás návod, jak si ji vyrobit doma

Černá zmrzlina. Pro jednoho čiré bláznovství, pro druhého gastronomické nebe. Netradiční zmrzlina byla hitem roku 2017, kdy...

celý článek >>

Staňte se francouzským gurmánem. Vyrobte si domácí creme fraiche (krém freš)

Pokud patříte mezi tajné obdivovatele francouzské kuchyně, pak jste už asi slyšeli o legendární smetaně creme fraiche. Česky řečeno...

celý článek >>

Staňte se pravým Italem! Vyrobte si domácí mozzarellu

Mozzarellu – italský sýr – který se v originále vyrábí z buvolího mléka, má rád asi každý. Pokud se chcete blýsknout před rodinou nebo...

celý článek >>

Připravte si domácí balkánský sýr – lepší než z obchodu a hotový za 5 minut

Ještě v 70. a 80. letech minulého století bylo Československo mistry v produkce slaných odleželých sýrů - balkánských sýrů,...

celý článek >>

Vyrobte si lahodný domácí řecký jogurt - snadno a rychle!

Pokud patříte mezi jogurto-milce, pak vaší pozornosti určitě neunikl řecký jogurt. Jak název napovídá, pochází z oblasti Balkánu a...

celý článek >>

Konec kupovaných taveňáků! Vyrobte si domácí tavený sýr z poctivého tvarohu

Jste milovníkem sýrů a rádi máte přehled o tom, co jíte? Čerstvý tavený sýr tak, jak vám bude chutnat, si můžete vyrobit doma....

celý článek >>

Domácí lučina lepší než z obchodu. Postačí vám 15 minut

Žervé nebo chcete-li lučina je jemný smetanový sýr, který se výborně hodí jak k podávání nasladko, tak naslano. Z této pochoutky se dají...

celý článek >>

Zapomeňte na kupované jogurty a vyrobte si domácí jogurt

Tento článek navazuje na náš mini seriál, ve kterém se věnujeme domácí výrobě mléčných výrobků. Zatím jsme takhle společně vyzkoušeli...

celý článek >>

Vyrobte si domácí mascarpone! Bude vám stačit smetana a citrón

Rádi si pochutnáváte na tiramisu? Nebo jste snad propadli dortovým krémům z mascarpone? Pak pro vás máme zajímavý návrh. Nekupujte už v...

celý článek >>

Dobrá obranyschopnost a pevné zdraví díky jídlu? Vyzkoušejte recepty z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je zázračná houba, která nejen dobře chutná, ale má také celou řadu blahodárných účinků na lidské zdraví. Zejména...

celý článek >>

Granátové jablko alias král ovoce. Jeho léčivé účinky vás ohromí!

Granátové jablko je právem nazývané králem ovoce. Proč? Obsahuje totiž mnoho cenných vitamínů a minerálních látek, které jsou našemu...

celý článek >>

Domácí máslo jako hit posledních týdnů! Finančně se příliš nevyplatí, ale je chutnější než kupované

V posledních týdnech se cena čtvrtkilové kostky másla v obchodech vyšplhala až na 60 korun. Odborníci navíc varují, že před...

celý článek >>

Jak na nachlazení a chřipku? Vyzkoušejte tajnou zbraň našich prababiček - Cibuli a česnek

Sezóna chřipek a nachlazení je zase tady! S tím jak ubývá denní světlo a snižuje se venkovní teplota, naše tělo hůře reaguje na...

celý článek >>

Návod na pěstování hub na zahradě: Pochutnejte si na domácích žampionech nebo zdravé hlívě

Houbaření patří k oblíbeným aktivitám mnoha lidí. Zajít si na procházku do lesa, vyčistit si hlavu a k tomu nasbírat košík hub,...

celý článek >>

Máte velkou ovocnou úrodu? Vyrobte si domácí víno podle vašeho gusta

Když se na zahradě urodí hodně ovoce, je třeba vymyslet, jak jej zpracovat. Část sníte, zbytek uložíte na později, zavaříte či z ovoce...

celý článek >>

Vyzkoušejte nejlepší recepty na švestkový koláč 7x jinak

Švestkový koláč je nepochybně podzimní klasikou. Navíc se dá udělat na mnoho způsobů a švestky v září a říjnu koupíte na každém rohu....

celý článek >>

Recept na pečený čaj 5x jinak: Vyzkoušejte pečený čaj bez cukru nebo pečený čaj z jablek

Pečený čaj znaly už naše babičky. Pak se na něj pro slazené limonády a nejrůznější kombinace kupovaných ovocných čajů na chvíli...

celý článek >>

Chcete zhubnout? Omezte bílý cukr a zařaďte do svého jídelníčku přírodní sladidla

Zatímco dříve nebyl cukr běžně k dostání, dnes je zázrak, když se jeho konzumaci vyhneme. Odborníci na výživu varují před ...

celý článek >>

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte