Rodinné vinařství Rostislava Koska se již více než 60 let zabývá pěstováním vinné révy a výrobou vína. Vinice se nachází na nejlepších tratích Mikulova, který je odnepaměti jedním z nejvýznamnějších moravských vinařských center. Vinařství se od počátku svého působení snaží zajistit zákazníkům víno nejvyšší kvality, které je připravované z vlastní produkce hroznů pěstovaných na ploše 7 hektarů v systému integrované produkce.
Dodávka vína do gastronomických provozů
Vinařství Kosek dodává vína především do gastronomických provozů – vináren, restaurací, hotelů i vinoték, ale také privátní klientele. Víno je baleno v lahvích o objemu 0,75 litrů v ležatých papírových kartonech po 6 kusech. Vinařství si stojí za kvalitou vyráběného vína, proto na něj poskytuje záruku po dobu 6 měsíců od data dodání. Pro stálé zákazníky si vinařství připravilo množstevní slevy, jejichž výše závisí na množství odebíraného zboží.
Výroba vína s využitím špičkových technologií
Sklepní hospodářství rodinného vinařství v Mikulově je vybavené moderní technologií s dostatečnou kapacitou. Hrozny jsou sbírány do speciálního nerezového vozu, ve kterém se převáží do lisovny a ihned se zpracovávají. Po pečlivém vylisování hroznů dochází k odkalení moštu a přidání čistých kultur kvasinek.
Bílá vína z mikulovského vinařství kvasí v nerezových tancích, červená vína pak po kvašení v kvasných kádích zrají v dřevěných sudech. Po provedení lahvování vína dále zrají v ležáckých sklepích a postupně jsou uváděna na trh podle objednávek zákazníků.
Nejlepší sirupy do kávy si vyrobíte sami doma a za pár korun
Entezopatie
Opice kapucín (Malpa kapucínská) je hravý a netradiční mazlíček
Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií
Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě