Pálenice Frýdek-Místek se pyšní dlouholetou tradicí a odbornými znalostmi ve zpracování ovoce na pálenku. Od roku 2008 zákazníkům nabídli kompletní servis, který zahrnuje každý krok, od přípravy kvasu a kvašení až po destilaci a ředění pálenky, včetně možnosti ultrazvukového odvětrání.
Správná příprava ovoce je základem
Nejprve zákazník ovoce přivede do Pálenice Frýdek-Místek, kde probíhá prvotní vážení. Je vhodné ovoce přivést v pytlích nebo přepravkách, což usnadňuje manipulaci a zajišťuje jeho čerstvost.
Po vážení následuje proces přebírání ovoce. Ovoce je přivedeno k přebíracímu pultu s šikmým dopravníkem, který slouží k omytí ovoce a následnému přesunu do drtiče. Tento důležitý krok zajišťuje, že ovoce je v optimálním stavu pro další fáze zpracování.
Z takto připraveného ovoce se založí kvas, kam se stále přidávají kvasinky nebo enzymy. Nechá se kvasit a po přejití kvasným procesem se nechá kvas vypálit.
Moderní technologie zaruší výborný výsledek
Destilační zařízení je navržené v nové koncepci jednokotlové technologie. Umožní řídit kvalitu destilátu a množství chuťových a aromatických látek pomocí vyřazování jednotlivých zesilovacích pater rektifikační kolony využitím funkce deflegmátoru. Díky tomu se vypálí velmi kvalitní destilát, který má průměrnou lihovost 55 až 74 procent.
Jestli máte zájem o skutečně kvalitní destilát, neváhejte se obrátit na Pálenici Frýdek-Místek. Podrobnější informace najdete na webových stránkách.
Kvasinková infekce u psa: Jak ji rozpoznat a léčit?
Amyotrofická laterální skleróza - ALS
Amyotrofická laterální skleróza - ALS
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?