Pálenice Frýdek-Místek se pyšní dlouholetou tradicí a odbornými znalostmi ve zpracování ovoce na pálenku. Od roku 2008 zákazníkům nabídli kompletní servis, který zahrnuje každý krok, od přípravy kvasu a kvašení až po destilaci a ředění pálenky, včetně možnosti ultrazvukového odvětrání.
Správná příprava ovoce je základem
Nejprve zákazník ovoce přivede do Pálenice Frýdek-Místek, kde probíhá prvotní vážení. Je vhodné ovoce přivést v pytlích nebo přepravkách, což usnadňuje manipulaci a zajišťuje jeho čerstvost.
Po vážení následuje proces přebírání ovoce. Ovoce je přivedeno k přebíracímu pultu s šikmým dopravníkem, který slouží k omytí ovoce a následnému přesunu do drtiče. Tento důležitý krok zajišťuje, že ovoce je v optimálním stavu pro další fáze zpracování.
Z takto připraveného ovoce se založí kvas, kam se stále přidávají kvasinky nebo enzymy. Nechá se kvasit a po přejití kvasným procesem se nechá kvas vypálit.
Moderní technologie zaruší výborný výsledek
Destilační zařízení je navržené v nové koncepci jednokotlové technologie. Umožní řídit kvalitu destilátu a množství chuťových a aromatických látek pomocí vyřazování jednotlivých zesilovacích pater rektifikační kolony využitím funkce deflegmátoru. Díky tomu se vypálí velmi kvalitní destilát, který má průměrnou lihovost 55 až 74 procent.
Jestli máte zájem o skutečně kvalitní destilát, neváhejte se obrátit na Pálenici Frýdek-Místek. Podrobnější informace najdete na webových stránkách.
Karmický vztah nebo opravdová láska? Naučte se je od sebe rozeznávat
Karmický vztah nebo opravdová láska? Naučte se je od sebe rozeznávat
Třinácté znamení Hadonoš: Jste narození v jiném znamení zvěrokruhu?
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?