Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

5987798472_b500ba5687

Italská kuchyně - 2. část - hlavní jídla

Italská kuchyně je typická jednoduchostí, lehkostí a svěžestí. Italové se zaměřují především na pokrmy z těstovin, zeleniny, ryb, mořských plodů a masa, asi nejvyhlášenějšími italskými pochoutkami jsou: pizza, špagety a rizoto. V tomto článku se zaměříme na hlavní jídla, ale m...


Dnes jsme pro Vás vybrali

med_1

Odvar z ječných krup proti zánětu močového měchýře

Co budeme potřebovat: 1 lžíce ječných krup 1 l vody med       Jak na to: Asi hodinu vaříme kroupy ve vodě. Poté odvar scedíme a pijeme několikrát denně. Můžeme ochutit medem. Tento ječný odvar snižuje kyselost moči a pomáhá tak proti pálení při zánětu močových cest.

Ostružiník křovitý /Rubus fruticosus/

čeleď: růžovité Ostružiník křovitý – popis Ostružiník je robustní keř až 3 metry vysoký, větve obloukovitě převislé, tvarem oblé nebo pětihranné. Po celé délce s mnoha ostny. Listy jsou střídavé, složené, řapíkaté, eliptického tvaru se zubatým okrajem. Květy se začínají ...

Špagety pomodoro

1 balíček italských špaget ¼ kg cherry rajčat 200 g parmazánu 4 stroužky česneku olivový olej bazalka sůl pepř Špagety pomodoro – postup přípravy Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky nebo rozdrtíme. Cherry rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno (skoro ...

Bedla červenající /Macrolepiota rachodes/

▪ Bedla červenající - vzhled Klobouk je široký 6 - 16 cm, nejdříve kulovitý, později klenutý až plochý s malým hrbolkem ve středu. Velké šupiny, u mladých plodnic bledě hnědé, u starších tmavohnědé, jsou uspořádané soustředně. Hrbolek uprostřed klobouku je tmavší. Třeň j...