Skladování medu

Med skladujeme v těsně uzavřených sklenicích, aby jeho kvalitu neznehodnotila okolní vlhkost. Optimální pro skladování medu je temné, suché a chladné místo. Při teplotě pod 12 °C si med uchová svoji kvalitu i po několik let. 

Při skladování se často stane, že med zkrystalizuje a změní tak skupenství. Původní podobu mu vrátíme buď pozvolným zahřátím (pozor ale na teploty vyšší, než 45 °C, které by znehodnotily část léčivých látek), nebo můžeme do odebrané části medu přimíchat trochu citronové šťávy a nechat v ní med rozustit. 

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Perníčky z žitné mouky

Máslo necháme změknout a utřeme ho s medem, mlékem a vajíčkem. Přidáme mouku smíchanou s mletou skořicí, citronovou kůrou a práškem do pečiva. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Vložíme jej do folie nebo sáčku a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte