Výběr a konzumace manga

Na výběru správného kusu v supermarketu závisí chuť i kvalita manga

Na pultech obchodů se často prodávají nedozrálé kusy, které byly sklizeny dříve, aby mohly při přesunu dozrát. Někdy však při cestě přejdou mrazem, což zabrání jejich rychlému vyzrání. Plody, které mají hnědé ranky a prolákliny, nevydrží dlouho ani v ideálních podmínkách. Mango se neskladuje v lednici, jelikož jako exotické ovoce nesnáší nízké teploty. Nejlépe dozraje na míse při pokojové teplotě. Společně s mangem by na míse měla být také jablka, která pomohou mangu dozrát. Pokud chcete proces zrání urychlit, umístěte plody manga společně s jablky do papírového sáčku. Dozrálé mango můžete na několik dní uskladnit do ledničky, abyste zabránili jeho přezrání.

Citliví jedinci mohou mít na mango alergickou reakci

Plody manga mají výrazně žlutou až oranžovou dužninu, která je velmi pevně spojena s peckou. Ke konzumaci se nehodí slupka, která může vyvolávat u citlivějších lidí alergii. Výjimečně mohou lidé také pociťovat dráždivé pocity na jazyku po vypití velkého množství mangové šťávy. Nejlépe se mango jí oloupané, rozpůlené podélně po ploše pecky a nakrájené na měsíčky. Často se také rozkrojí na půl, odstraní se pecka a na zbývající dužnině se vytvoří mřížka.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Mangová ledová tříšť

Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kostky. Dužinu dáme do vyšší nádoby, přidáme citronovou šťávu, cukr, perlivou vodu a necháme chvíli odstát, až se začne rozpouštět cukr. Vše rozmixujeme ponorným...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte