Zadělávané kedlubny

1000 g kedluben
25 g tuku
½ dcl mléka
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
sůl
pepř
muškátový oříšek




Zadělávané kedlubny – postup přípravy

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Kedlubny vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a dusíme do poloměkka. V rozehřátém tuku rozmícháme hladkou mouku a touto jíškou kedlubny zahustíme. Dále přidáme mléko, osolíme, osladíme a krátce povaříme.

Zadělávané kedlubny jsou výbornou přílohou například ke knedlíkům nebo smaženým plackám

Tip: Místo mléka můžeme na zadělávané kedlubny použít i smetanu.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2399x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Éterický olej HŘEBÍČEK 10ml Dr.Popov

Přírodní aromatický esenciální olej, prohřívá a posiluje Esenciální olej…

Cena: 73 Kč

Shatavari prášek v dóze 100g Hesh

Hormonální rovnováha, regenerační přípravek pro ženy Šatavari pomáhá…

Cena: 277 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte