Uzený tempeh na smetaně

uzený tempeh
rukola
těstoviny
smetana
zeleninový bujón
česnek
olivový olej
ocet balsamico
cukr
tymián
citrónová šťáva


Uzený tempeh na smetaně – postup přípravy

Česnek (asi 4 stroužky) prolisujeme do menšího hrnce, zalijeme vroucí vodou, krátce povaříme a scedíme. Tím docílíme, že česnek nebude mít příliš palčivou chuť. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a česnek na něm zpěníme. Přidáme na kostky nakrájený uzený tempeh s trochou tymiánu a za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Zalijeme smetanou, přidáme rozdrobený zeleninový bujón (jen asi ½ kostky) a mícháme do zhoustnutí. Na závěr pokapeme trochou citrónové šťávy.

Do menšího hrnce dáme ocet balsamico, cukr a vodu, necháme chvíli povařit a vychladnout. Rukolu natrháme do mísy, zakapeme olivovým olejem, přidáme připravenou octovou zálivku a promícháme. Rukolu lze nahradit jakýmkoliv čerstvým salátem.

Uzený tempeh na smetaně podáváme s těstovinami a se salátem z rukoly.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1797x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Olej sezamový 750ml Day Spa

Panenský olej za studena lisovaný pro vnitřní i vnější užití Sezamový olej…

Cena: 298 Kč

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

GHÍ ve skle 150g DNM

Přepuštěné máslo = bezvodný mléčný tuk Ghí je mléčný tuk připravený…

Cena: 118 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte