Sýrová pomazánka

img


Sýrová pomazánka – postup přípravy

Oba tvrdé sýry nastrouháme na jemném struhadle, přidáme pomazánkové máslo, lučinu, majonézu, nadrobno nakrájenou cibuli a důkladně promícháme. Dochutíme hořčicí, kečupem, solí a pepřem a pár kapkami worchestrové omáčky.

Sýrová pomazánka se může také dochutit prolisovaným česnekem, natírá se na čerstvé pečivo nebo na topinky, výborně chutná v kombinaci s vlašskými ořechy, olivami nebo kyselou okurkou.

Tip 1: Použijeme-li místo eidamu měkčí sýr (např. Nivu, hermelín apod.), nejdříve ho vidličkou rozmělníme. V případě těchto sýrů dáváme pozor na přesolení pomazánky, sýry jsou už tak dostatečně slané.

Tip: Pokud je sýrová pomazánka příliš hustá, zředíme ji trochou mléka, pokud je naopak řídká, přidáme nastrouhaný sýr.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.