Švestkové čatní

1000 g švestek
150 g cukru
4 středně velké cibule
4 hlavičky česneku
100 ml 8% octa
3 lžíce koriandru
2 lžíce hořčičných semínek
2 lžičky soli
trochu chilli koření



Švestkové čatní – postup přípravy

Všechny švestky si nejprve omyjeme a vypeckujeme. Rozdělíme na poloviny a jednu polovinu nahrubo namixujeme. Obě poloviny poté dáme vařit, dokud směs nezhoustne. Pokud máme hmoždíř, dáme si do něho koriandr, hořčičná semínka a trochu chilli a vše rozdrtíme, koření ale můžeme nechat i vcelku. Přidáme ho do švestek spolu s cukrem a solí, nasekanou cibulí, česnekem a octem. Vaříme ještě přibližně 5 minut. Připravíme si sklenice, do kterých budeme švestkové čatní plnit. Měly by být vyvařené a hlavně pevně uzavíratelné.

V lednici švestkové čatní vydrží několik týdnů, můžeme ho však také sterilovat a skladovat i několik měsíců.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 4011x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Kayenský pepř mletý 50g DNM

Směs mletých chilli papriček Složení: chilli papričky mleté Kayenský pepř…

Cena: 30 Kč

Biryani masala 50g DNM

Směs koření v prášku vhodná do rýžových pokrmů Kořenící směs…

Cena: 58 Kč

Tekutý písek 500ml ALMACABIO

Jemný ekologický čistič Tekutý písek s rostlinnými tenzidy, který…

Cena: 107 Kč

Kuchyňský odmašťovací sprej 750ml…

Vhodný na čištění silně znečištěných omyvatelných povrchů jako jsou…

Cena: 164 Kč

Sůl do myčky 1kg ALMACABIO

Hrubozrnná sůl je zvláště vhodná do myčky, není třeba přidávat další…

Cena: 66 Kč

Prostředek na nádobí BIO2 1l ALMACABIO

Tekutý ekologický a velmi účinný prostředek na nádobí. Obsahuje tenzidy z…

Cena: 120 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte