Švestková povidla

  • 2500 g švestek
  • 500 g cukru
  • 200 ml octa

Švestková povidla – postup přípravy

Nejlepší švestková povidla dělaly určitě naše babičky. Určitě jste je chodili krást do spíže a se špinavou pusou tvrdili, že vy o jejich zmizení nic nevíte. Pokud vám nechutnají povidla ze supermarketu, není nic lehčího, než si je vyrobit doma. Švestky si omyjeme, vypeckujeme a smícháme s cukrem a octem. Necháme do druhého dne odležet. Druhý den dáme švestky vařit. Vaříme je přibližně 2,5 až 3 hodiny a to podle toho, jak chceme mít povidla hustá. Nejdříve uvedeme do varu a potom ztlumíme oheň a vaříme pouze na mírném plameni. To nejdůležitější na tomto receptu však je, že se švestková povidla nesmí míchat! Po uvaření se povidla dávají ještě horká do předem vyvařených zavařovacích sklenic, uzavřou se a postaví dnem vzhůru. Takto se nechají až do vychladnutí.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 22783x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Je vidět, že článek psal někdo, kdo o výrobě povidel neví vůbec nic. Pravá povídka se vyrábějí pouze z ovoce bez přídavku cukru.

Ale no taaak :)


Doporučujeme k tématu

Kayenský pepř mletý 50g DNM

Směs mletých chilli papriček Složení: chilli papričky mleté Kayenský pepř…

Cena: 30 Kč

Biryani masala 50g DNM

Směs koření v prášku vhodná do rýžových pokrmů Kořenící směs…

Cena: 58 Kč

Meruňky sušené 250g FUDCO

Zdroj železa, protrinů a minerálů Sušené meruňky jsou dobrým zdrojem…

Cena: 157 Kč

AMALAKI s třtinovým cukrem 100g DNM

Sušené plody indického ovoce Amalaki Plod Amalaki je v ajurvédské medicíně…

Cena: 45 Kč

AMALAKI s třtinovým cukrem 300g DNM

Sušené plody indického ovoce Amalaki Plod Amalaki je v ajurvédské medicíně…

Cena: 112 Kč

Éterický olej HŘEBÍČEK 10ml Dr.Popov

Přírodní aromatický esenciální olej, prohřívá a posiluje Esenciální olej…

Cena: 73 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte