Špenátové palačinky
Ingredience
- baby špenát {100} g
- ovesná mouka {50} g
- mléko {60} ml
- voda {60} ml
- vejce {1}
- sůl
- šťáva z citronu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si připravíme hlavní ingredienci, kterou je špenát. Spaříme ho a vyždímáme z něj přebytečnou vodu, která by nám těsto na palačinky zbytečně rozředila. Špenát přendáme do mísy a postupně k němu přidáme další suroviny. Mouku, mléko, vodu, špenát a vejce umixujeme ponorným mixerem do hladka. Pokud by se nám směs zdála příliš řídká, můžeme doplnit trochou mouky. Přidáme také citrónovou šťávu podle chuti.
Takto připravenou směs necháme odpočinout v chladničce asi 10 - 15 minut. Mezitím si rozpálíme na sporáku pánev, kterou lehce potřeme olivovým olejem. Postupně vytváříme tenké špenátové palačinky. Můžeme je plnit ricottou a uzeným lososem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
V míse smícháme špaldovou mouku, vejce, mléko a máslo. Rozpálíme nepřilnavou pánev, naběračkou rozlijeme těsto ke stranám pánve. Francouzské palačinky by měly být tenké. Palačinku opekáme z obou stran…
Na náplň si smícháme v míse tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou (tu můžeme vynechat). Směs necháme v lednici vychladnout. Celá vejce rozšleháme, přidáme mléko, mouku, cukr a špetku…
V míse prošleháme mléko a vejce. Postupně přidáváme mouku, mícháme metličkou dohladka. Přidáme špetku soli a cukr, ještě jednou promícháme. Necháme asi 15 minut odpočinout. Rozehřátou pánev potřeme lehce…
Vypracujeme kvásek a necháme ho vzejít. Z mléka, hladké mouky, soli, olivového oleje, špetky cukru a kvásku vypracujeme těsto. Z něho vypracováváme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Koupím malpu kapucínskou
Nic
Chtěl jsem se optat jestli nevíte jak mám postupovat když mám narkolepsií s kataplexií,jestli se toho mohu zba...
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Smícháme olivový olej, vinný ocet, hrubozrnnou hořčici, med, trochu soli a pepře. Metličkou důkladně prošleháme a…
Nejprve omyjte i osušte petržel, koriandr a jarní cibulku. Tyto ingredience pak nasekejte nadrobno. Následně…
Natě petrželky a bazalky umyjeme a natrháme. Za stálého přilévání zeleninového vývaru rozmixujeme do požadované…
Předehřejeme troubu na 180 °C. Rozpustíme máslo, v mixéru rozdrtíme sušenky a smícháme je s máslem. Formu vyložíme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.