Rychlá buchta

250 g polohrubé mouky
90 g cukru krupice
1 ks vanilkového cukru
50 ml olivového oleje
50 ml mléka
2 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
sůl
citronová kůra
tvaroh
ovoce dle chuti
drobenka (máslo, cukr, mouka)


Rychlá buchta – postup přípravy

Smícháme polohrubou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, olivový olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, sůl a nastrouhanou citronovou kůru a vše promícháme. Utvoříme tak hladké těsto. Vezmeme si vyšší pekáč, vymažeme ho olejem a vysypeme moukou, aby se nám těsto nepřilepilo na strany pekáče. Vylijeme do něj připravené těsto. Pak si připravíme tvaroh smícháním s cukrem, případně rozinkami namočenými v rumu nebo nasekanými oříšky. Opatrně ho lžící rozetřeme na těsto. Buchtu posypeme nebo poklademe oblíbeným ovocem (rybíz, švestky, meruňky, jahody,...) Nakonec buchtu posypeme drobenkou, kterou uděláme ze 100 g másla, 100 g moučkového cukru a 100 g hladké mouky. Rychlá buchta se peče do zlatova.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1875x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Olej sezamový 750ml Day Spa

Panenský olej za studena lisovaný pro vnitřní i vnější užití Sezamový olej…

Cena: 298 Kč

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

GHÍ ve skle 150g DNM

Přepuštěné máslo = bezvodný mléčný tuk Ghí je mléčný tuk připravený…

Cena: 118 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte