Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rybí závitky se slaninou Předkrmy a chuťovky

Rybí závitky se slaninou

Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut odpočinout v lednici. Každý kousek osušíme, obalíme v plátku slaniny a napíchneme na špejli. Pečeme na rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty, až je slanina křupavá a ryba propečená…

Matjesy v oleji Předkrmy a chuťovky

Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět…

Ančovičky smažené Předkrmy a chuťovky

Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.

Domácí pivní sýr Pomazánky

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Briošky Předkrmy a chuťovky

Briošky

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici…

Sýrové suflé Předkrmy a chuťovky

Sýrové suflé

Připravíme bešamel - rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně. Přidáme nastrouhaný ementál s čedarem, mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Poté přidáváme po jednom žloutky. Formičky na suflé vymažeme…

Chilli papričky plněné sýrem Předkrmy a chuťovky

Chilli papričky plněné sýrem

Chilli papričky omyjeme a zbavíme jadřinců. Sýr s česnekem nakrájíme na plátky, kapary propláchneme, ančovičky nakrájíme na kousky. Chilli papričky vložíme do zapékací mísy, přidáme olivový olej a pečeme při 180 °C 15 minut pod pokličkou. Po vychladnutí slijeme olej, který uchováme. Papričky…

Žemlovka s jablky Dezerty

Žemlovka s jablky

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky…

Frittata Předkrmy a chuťovky

Frittata

Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu, na kolečka klobásu. Na pánvi s olivovým olejem opékáme asi po dobu dvou minut slaninu, přidáme klobásu a opékáme ještě asi minutu. Děrovanou lžící vytáhneme slaninu i klobásu a dáme…

Tip na recept

Hrnková maková buchta na plech

Hrnková maková buchta na plech

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme mléko, rozpuštěné a vychladlé máslo, nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletý mák. Důkladně promícháme a vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Špenátové lasagne

Hlavní jídla: Špenátové lasagne

Špenát spaříme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Přidáme k němu prolisovaný česnek, špetku soli a pepře a…

Jeseter na víně

Hlavní jídla: Jeseter na víně

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme…

Fasolada

Hlavní jídla: Fasolada

Fazole namočíme nejlépe přes noc do vývaru. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme spolu s fazolemi. Na tuku…

Pečená kuřecí stehna na zelenině

Hlavní jídla: Pečená kuřecí stehna na zelenině

Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev a celer nakrájíme na proužky a i s celými rajčaty, česnekem a tymiánem nasypeme…