Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Matjesy v oleji Recepty

Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět…

Nakládaný sýr Feta Recepty

Nakládaný sýr Feta

Sýr Feta nakrájíme na větší kostičky. Bylinky omyjeme a nasekáme na malé kousky. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Potřebujeme důkladně vyčištěné uzavíratelné sklenice. Do každé vrstvíme sýr, česnek, chilli papričky, kuličky pepře, plátky citronu a bylinky. Zalijeme olejem tak, aby byl sýr…

Tvarůžkový tatarák Recepty

Tvarůžkový tatarák

Tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. Obojí smícháme s hořčicí a olejem, přidáme nakrájenou pažitku a umícháme tvarůžkový tatarák. Dochutíme solí a pepřem.  Tvarůžkový tatarák podáváme s pečivem, které můžeme předtím opéct a potřít česnekem.

Šunková rolka s křenem Recepty

Šunková rolka s křenem

Smetanu ušleháme dotuha společně se ztužovačem, nastrouhaný křen pokapeme citrónovou šťávou a opatrně přimícháme společně s koprem k ušlehané smetaně. Jemně osolíme a opepříme. Plátky šunky rozprostřeme na každý dáme 2 centimetry od kraje lžíci šlehačky s křenem. Opatrně zavineme, aby se šunková…

Tatarák z lososa Recepty

Tatarák z lososa

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a promícháme. Necháme vychladit v ledničce. Tatarák z lososa servírujeme na pečivu nebo krekru.…

Tatarský biftek Recepty

Tatarský biftek

Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem k tomu, že tatarský biftek neprochází tepelnou úpravou, je opravdu třeba nepodcenit použitý kus masa ani použitá vejce. Hovězí maso naškrábeme najemno velmi ostrým nožem. Množství…

Tip na recept

Jarní závitky

Jarní závitky

Nastrouháme zelí a papriku, přidáme mleté maso, sůl a pepř dle chutí, vejce, solamyl, strouhanku, aby těsto nebylo ani řídké ani tuhé. Vše pořádně promícháme, zakapeme worchesterem a sójovou omáčkou. Necháme…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Srnčí ragú na víně

Hlavní jídla: Srnčí ragú na víně

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou…

Grilovaná vepřová panenka

Hlavní jídla: Grilovaná vepřová panenka

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky asi 1,5 - 2 cm silné, osolíme a opepříme z obou stran. Smícháme olej, sójovou…

Rajčatový salát s cibulí

Saláty: Rajčatový salát s cibulí

Rajčata nakrájíme na středně velké kousky, cibuli nadrobno. V misce smícháme studenou vodu, vinný ocet, šťávu z…