Aktuálně pro vás máme 1834 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Matjesy v oleji Recepty

Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět…

Nakládaný sýr Feta Recepty

Nakládaný sýr Feta

Sýr Feta nakrájíme na větší kostičky. Bylinky omyjeme a nasekáme na malé kousky. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Potřebujeme důkladně vyčištěné uzavíratelné sklenice. Do každé vrstvíme sýr, česnek, chilli papričky, kuličky pepře, plátky citronu a bylinky. Zalijeme olejem tak, aby byl sýr…

Tvarůžkový tatarák Recepty

Tvarůžkový tatarák

Tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. Obojí smícháme s hořčicí a olejem, přidáme nakrájenou pažitku a umícháme tvarůžkový tatarák. Dochutíme solí a pepřem.  Tvarůžkový tatarák podáváme s pečivem, které můžeme předtím opéct a potřít česnekem.

Šunková rolka s křenem Recepty

Šunková rolka s křenem

Smetanu ušleháme dotuha společně se ztužovačem, nastrouhaný křen pokapeme citrónovou šťávou a opatrně přimícháme společně s koprem k ušlehané smetaně. Jemně osolíme a opepříme. Plátky šunky rozprostřeme na každý dáme 2 centimetry od kraje lžíci šlehačky s křenem. Opatrně zavineme, aby se šunková…

Tatarák z lososa Recepty

Tatarák z lososa

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a promícháme. Necháme vychladit v ledničce. Tatarák z lososa servírujeme na pečivu nebo krekru.…

Tatarský biftek Recepty

Tatarský biftek

Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem k tomu, že tatarský biftek neprochází tepelnou úpravou, je opravdu třeba nepodcenit použitý kus masa ani použitá vejce. Hovězí maso naškrábeme najemno velmi ostrým nožem. Množství…

Gravlax (marinovaný losos) s hořčičnou omáčkou Recepty

Gravlax (marinovaný losos) s hořčičnou omáčkou

Čerstvého lososa bez kůže omyjeme, důkladně osušíme a podélně rozpůlíme. Na pracovní desku rozprostřeme větší kus potravinové folie (aby šel celý gravlax zabalit), smícháme sůl s cukrem a pepřem a třetinou této směsi posypeme prostředek folie. Na směs položíme polovinu lososa, kterou posypeme…

Domácí mozzarella Recepty

Domácí mozzarella

V hrnci smícháme mléko s kyselinou citronovou a necháme rozpustit. Pozvolna zahřejeme mléko na 38 °C (použijeme kuchyňský teploměr). Odstavíme, přidáme syřidlo a mícháme tak dlouho, až se začne mléko srážet a bude se oddělovat syrovátka. Zakryjeme pokličkou a necháme několik minut stát. Doba, kdy…

Tip na recept

Kuřecí maso s ananasem

Kuřecí maso s ananasem

Kuřecí prsa zlehka naklepeme, aby měla rovnoměrnou tloušťku, z obou stran osolíme a opepříme. Smícháme olej, med, hořčici, sójovou omáčku, tymián a do směsi naložíme maso asi na 2 hodiny. Z oloupaného ananasu…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Využití jogurtu v kuchyni

    jogurty josu mnam, nejraději mam čokoladové a vanilkové a poslední dobou spíše smetanové krémy. Zasytí mně a n...

  • Výroba a skladování jogurtu

    uskladňuji je v lednici a jediné jogurty, které kupuji a sním doslova do druhého dne jsou smetanové krémy

  • Ochucený domácí jogurt

    takové jogurty vůbec nejím. jediné co si kupuji pravidelně jsou smetanové krémy

Podpora erekce: 19 otázek, které kladete nejčastěji a odpovědi, díky kterým zlepšíte erekci, výdrž, milostný život a celkové zdraví

jedine co nám pomohlo na problémy s erekci byly spreje a gely

5 potravin, které spolehlivě podpoří vaše trávení

potřebuji ho spíše stabilizovat a narovnat střevní mikrofloru

Doporučené recepty

Hovězí steak

Hlavní jídla: Hovězí steak

Maso naporcujeme na steaky asi 3 - 4 cm tlusté. Ty potřeme kvalitním olejem a opepříme. Poté steaky necháme…

Medovo-hořčicová marináda na kuřecí maso

Ostatní: Medovo-hořčicová marináda na kuřecí maso

Hořčici smícháme s mletou paprikou a medem, osolíme, opepříme, směs zalijeme olejem a důkladně promícháme. Do…

Medové perníčky

Vánoční cukroví: Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…

Kuřecí směs v bramboráku

Hlavní jídla: Kuřecí směs v bramboráku

Nejdříve si připravíme těsto na bramboráky: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu…