Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.
Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.
Kuřecí maso zlehka potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ogrilujeme z obou stran dozlatova. Necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky. Ředkvičky a okurku nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme,…