Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rybí závitky se slaninou Předkrmy a chuťovky

Rybí závitky se slaninou

Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut odpočinout v lednici. Každý kousek osušíme, obalíme v plátku slaniny a napíchneme na špejli. Pečeme na rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty, až je slanina křupavá a ryba propečená…

Matjesy v oleji Předkrmy a chuťovky

Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět…

Domácí pivní sýr Pomazánky

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Chilli papričky plněné sýrem Předkrmy a chuťovky

Chilli papričky plněné sýrem

Chilli papričky omyjeme a zbavíme jadřinců. Sýr s česnekem nakrájíme na plátky, kapary propláchneme, ančovičky nakrájíme na kousky. Chilli papričky vložíme do zapékací mísy, přidáme olivový olej a pečeme při 180 °C 15 minut pod pokličkou. Po vychladnutí slijeme olej, který uchováme. Papričky…

Frittata Předkrmy a chuťovky

Frittata

Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu, na kolečka klobásu. Na pánvi s olivovým olejem opékáme asi po dobu dvou minut slaninu, přidáme klobásu a opékáme ještě asi minutu. Děrovanou lžící vytáhneme slaninu i klobásu a dáme…

Zavináče Předkrmy a chuťovky

Zavináče

Ingredience 1. nálevu dobře smícháme, aby se rozpustila sůl. Ryby opláchneme a naskládáme do skleněné nádoby. Zalijeme nálevem, fólií zakryjeme, zatížíme a necháme asi 5 dní odležet v chladu. Ingredience 2. nálevu smícháme a dáme vařit. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, očištěnou mrkev,…

Vepřový jazyk Hlavní jídla

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a nového koření s rozpůlenou cibulí. Pod pokličkou vaříme doměkka. Když se nám jazyk uvaří, vytáhneme je z hrnce a pod studenou vodou ochladíme a jazyky oloupeme. Odstraníme podjazyčí,…

Tip na recept

Domácí makové mléko

Domácí makové mléko

Mletý mák smícháme s cukrem a zalijeme litrem horké vody. Necháme odstát minimálně 3 hodiny, ale čím déle, tím lépe. Domácí makové mléko přecedíme za pomocí cedníku, a přebytečnou vodu vymačkáme i přímo z máku…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ještě krmíte psa klasickými granulemi? Přečtěte si, proč si pes zaslouží změnu

Súhlasím, kŕmenie mäsom je najlepšie, akurát nie každé zvieratko to chce. Naša seniorka vôbec. Len konzervy a ...

Trápí vás časté nemoci? Podpořte svou imunitu

zdrava strava, hodně vitaminu, zeleniny, ovoce a k tomu ještě pohyb na posílení imunity

Doporučené recepty

Salát s grilovanými kalamáry

Saláty: Salát s kalamáry na grilu

Očištěné kalamáry vložíme do osolené vařící vody. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Poté vodu slejeme a…

Bramborový salát s uzeným lososem

Saláty: Bramborový salát s uzeným lososem

Brambory uvaříme ve slupce doměkka asi 20 - 25 minut (podle velikosti) a necháme vychladnout. Očištěnou mrkev…

Zavařená cuketa

Ostatní: Zavařená cuketa

Zavařování cukety je podobné jako při zavařování okurek, takže pokud máme svůj oblíbený nálev, můžeme použít…

Špenátová pomazánka

Pomazánky: Špenátová pomazánka

Špenát spaříme a vymačkáme z něj co nejvíce vody. Necháme vychladnout a nakrájíme najemno. Sýr, parmazán, sůl a…