Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninová polévka s houbami Polévky
31. 03. 2020 Přečteno: 4181x

Zeleninová polévka s houbami

Ingredience
- +
  • mražené nebo sušené houby: 200 g
  • máslo: 20 g
  • brambory: 3 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • celer: 50 g
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 3 ks
  • brokolice - růžičky: 4 ks
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Zeleninová polévka s houbami - recept

Mrkev, celer, brambory, petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Potom do hrnce vložíme houby, kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Zalejeme asi 500 ml horké vody. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut do změknutí brambor. Nakonec přidáme očištěnou brokolici a česnek, necháme ještě asi 5 minut probublávat. Dochutíme solí a pepřem. 

Zeleninovou polévku s houbami podáváme s čerstvou petrželkovou natí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Králičí paštika s játry

Ostatní: Králičí paštika s játry

Cibuli a jablka nakrájíme nadrobno, králičí maso zbavíme všech kostí a blanek a nakrájíme na kostky. Játra…

Kapustové karbanátky

Hlavní jídla: Kapustové karbanátky

Kapustu povaříme v osolené vodě do změknutí. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova, česnek utřeme se solí.…

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánky: Pomazánka z uzené makrely

Makrelu zbavíme páteře a všech kostí, poté ji rozdrobíme na menší kousky. Jarní cibulku pokrájíme na drobná…

Tatarský biftek

Předkrmy a chuťovky: Tatarský biftek

Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem…