Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zavináče Předkrmy a chuťovky
26. 09. 2017 Přečteno: 2940x

Zavináče

Ingredience
- +
  • filety sladkovodních ryb (např. candát, pstruh, cejn,...): 4 ks
  • červená cibule: 2 ks
  • mrkev: 2 ks 
  • nakládané okurky: 2 ks
  • citron: 0.5 ks 
  • Na nálev 1: 
  • voda: 500 ml
  • ocet: 500 ml
  • sůl: 120 g
  • Na nálev 2: 
  • voda: 1,2 l 
  • ocet: 300 ml 
  • sůl: 30 g
  • cukr: 1 PL 
  • pepř: 1 KL
  • nové koření: 4 ks
  • bobkový list: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zavináče – recept

Ingredience 1. nálevu dobře smícháme, aby se rozpustila sůl. Ryby opláchneme a naskládáme do skleněné nádoby. Zalijeme nálevem, fólií zakryjeme, zatížíme a necháme asi 5 dní odležet v chladu.

Ingredience 2. nálevu smícháme a dáme vařit. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, očištěnou mrkev, povaříme a odstavíme z plotny. Nálev necháme vychladnout a přecedíme. Mrkev s cibulí a kořením necháme okapat a bobkový list odstraníme.

Ryby vyjmeme z nálevu, na filety naskládáme nakrájenou mrkev s cibulí a na nudličky nakrájené okurky. Půlky ryb i se zeleninou opatrně stočíme, spíchneme párátky a vložíme do větší sklenice. Zalijeme scezeným 2. nálevem a přidáme na kolečka nakrájené plátky citrónu. Zakryjeme pečicím papírem, převážeme provázkem a necháme v chladu 3 dny uležet.

K zavináčům můžeme přidat např. hořčičná semínka, kopr, nakládané cibulky apod.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Polévka z bílých fazolí

Polévka z bílých fazolí

Fazole necháme namočené přes noc a propláchneme. Uzené maso, cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém necháme zpěnit cibuli, přidáme mrkev a společně…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Rajská polévka z protlaku

Polévky: Rajská polévka z protlaku

V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, orestujeme a…

Domácí marcipán

Ostatní: Domácí marcipán

Mandle pomeleme najemno, přidáme bílek, cukr a kapku aroma. Vše důkladně promícháme tak, aby vznikla tuhá jemná…

Zapečené caprese

Předkrmy a chuťovky: Zapečené caprese

Mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu lehce vymažeme olejem a…