Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vánočka z domácí pekárny Dezerty
01. 12. 2017 Přečteno: 5247x

Vánočka z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 500 g
  • mléko: 200 ml
  • vejce: 1 ks
  • máslo: 50 g
  • cukr krupice: 2 PL
  • vanilkový cukr: 1 ks
  • droždí - kostka: 0.5 ks
  • kůra z citrónu: 0.5 ks
  • rozinky a kandované ovoce
  • ořechy
  • vejce na potření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Vánočka z domácí pekárny - recept

Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, tedy mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Přisypeme mouku, do jednoho rohu dáme oba cukry, do druhého rozdrobené droždí a do třetího nastrouhanou kůru. Ingredience v rozích zahrneme moukou a zapneme program Těsto. Po pípnutí přidáme rozinky, kandované ovoce a oříšky. Vykynuté těsto rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku, kterou můžeme zajistit proti "rozjetí" špejlemi. Vánočku necháme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 45 minut kynout na teplém místě, poté ji potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme při teplotě 150 °C asi 50 minut

Vánočka z domácí pekárny se potírá máslem a marmeládou nebo tekutým medem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

  • Miroslava Bělochová
    12. 12. 2018 | 14:47
    Chybí mně tam trochu soli.

Doporučené recepty

Boží milosti

Dezerty: Boží milosti

V míse smícháme mouku, krupicový cukr, špetku soli a bílé víno. Přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, zakysanou…

Dýňový koláč

Dezerty: Dýňový koláč

Dýni omyjeme a zbavíme jader, to samé provedeme i s jablky. Obě dvě suroviny nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce…

Pečená krůta se zeleninou

Hlavní jídla: Pečená krůta se zeleninou

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krůtu očistíme, osolíme, opepříme, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu nebo tymiánu,…

Cassoulet

Hlavní jídla: Cassoulet

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k…