Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Recepty z kategorií: domácí pekárna, prasárny, alkohol

Rillettes [rijet] z vepřového masa Recepty

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo zezlátne, přidáme bůček a krkovici, zalijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme a při velmi…

Domácí škvařené sádlo Recepty

Domácí škvařené sádlo

Sádlo určené na škvaření musí být důkladně očištěno od masa, aby se tyto kousky nepřepalovaly a neznehodnotila se celá várka sádla. Teplota při škvaření nesmí přesáhnout 120 °C.  Syrové sádlo nakrájíme na kostky, vložíme do širokého hrnce se silným dnem a podlijeme vodou. Vody dáme jen tolik, aby…

Kachní škvarky Recepty

Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým tymiánem. Občas promícháme a sádlo postupně sléváme. Kachní škvarky osolíme a podáváme s chlebem jako předkrm. 

Pivní cibulové kroužky Recepty

Pivní cibulové kroužky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř. Cibulové kroužky obalujeme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené kroužky necháme okapat na papírové utěrce. Osolíme a posypeme sušeným…

Ovarová polévka Recepty

Ovarová polévka

Vepřovovou hlavu a vnitřnosti důkladně vyčistíme a propereme ve vodě. Poté ji vložíme do vroucí vody. Přidáme očištěnou cibuli, mrkev, petržel, celer a koření (bobkový list, kuličky pepře, sůl). Pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Odebereme maso, koření, zeleninu a polévku necháme vychladnout.  Z…

Jeseter na víně Recepty

Jeseter na víně

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vínem a trochou vody a pod poklicí dusíme 15 minut. Rybu z obou stran opečeme na másle. Omáčku můžeme zahustit trochou jíšky připravené ze lžíce másla a mouky, kterou provaříme. Jesetera…

Cejn ve vinném těstíčku Recepty

Cejn ve vinném těstíčku

Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko. Rozšleháme vajíčka spolu s paprikou, kmínem, vínem a přidáváme mouku se strouhankou. Rozmícháme na hladké husté těstíčko a případně přidáváme mouku dle hustoty. Cejna obalujeme v…

Hovězí tokáň na víně Recepty

Hovězí tokáň na víně

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny do změknutí masa. Hovězí tokáň na víně podáváme…

Langoše Recepty

Langoše

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a dáme do mísy. Přidáme kvásek a ručně pořádně vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut v teple kynout. Na pomoučeném vále vyválíme asi 2 cm široký plát, z kterého vykrojíme sklenici…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Cassoulet

Hlavní jídla: Cassoulet

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k…

Smažený patizon

Hlavní jídla: Smažený patizon

Patizon oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky patizonu osolíme a necháme je odležet, aby pustily vodu.…

Perníkové muffiny

Dezerty: Perníkové muffiny

Špaldovou mouku prosejeme a smícháme ji s práškem do pečiva, špetkou soli a perníkovým kořením. Máslo vyšleháme s…

Candát na másle

Hlavní jídla: Candát na másle

Candáta očistíme, na kůži několikrát nařízneme a do vzniklých otvorů vložíme na plátky nakrájené máslo. Candáta…