Slávky na víně
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej,…
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej,…
Lilek a rajčata omyjeme, lilek nakrájíme na kolečka, rajčata a mozzarellu na drobné kousky. Lilek osolíme z obou stran a necháme tzv. vypotit, aby…
Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Po obou stranách posolíme a necháme vypotit asi 20 minut, aby nebyl hořký. Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata…
Všechnu zeleninu oloupeme a škrabkou na brambory nakrájíme na tenké plátky. Česnek prolisujeme a smícháme s olejem, cukrem, solí a pepřem dle chuti.…
Cukety omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, nejlépe na struhadle, aby byly všechny plátky stejně tlusté. Kolečka položíme na 20 minut na ubrousky nebo papírovou utěrku, aby se vysála přebytečná voda. Kolečka cukety potřeme olivovým olejem z obou stran, vyskládáme je vedle sebe na plech…
Lilek, řapíkatý celer, cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, petrželku nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli a celer, po 5 minutách přidáme lilek, po dalších asi 4 minutách přidáme rajčata, česnek, vinný ocet a trochu cukru. Pod pokličkou dusíme 10…
Batáty důkladně omyjeme, nejlépe i kartáčkem očistíme. Nakrájíme je na plátky tloušťky asi 3 mm a pomocí vykrajovátek na cukroví vykrájíme očička, nos a pusu. Plátky rozmístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a to samé uděláme z druhé strany. Přidáme…
Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané cibulky v hrnci přivedeme k varu, poté je ihned scedíme a propláchneme studenou vodou. Na nakládání cibulek můžeme použít svůj oblíbený recept na nakládané okurky nebo nálev z tohoto…
Příprava ohniště je pro pečené brambory v popelu nejdůležitější a vyžaduje čas. Je totiž třeba vytvořit dostatečnou vrstvu popela. Důležité je, aby se brambory nedotýkaly žhavých uhlíků, ale pekly se opravdu jen v popelu. Brambory můžeme upéct dvěma způsoby: V alobalu: brambory nejprve pečlivě…
Sýr nakrájíme na kostičky a posypeme mletou paprikou. Připravíme si čistou uzavíratelnou sklenici. Sýr prokládáme nakrájenou cibulí, česnekem, pepřem a bylinkami. Zalejeme olejeme, aby byly všechny suroviny ponořené. Necháme ležet minimálně dva dny. Nakládaný sýr uchováváme na chladném místě.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejem trochu olivového oleje, na kterém cibuli orestujeme. Přidáme rajčata, která ochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru. Na mírném plameni rajčatovou směs zredukujeme asi na…
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Koupím malpu kapucínskou
Nic
Chtěl jsem se optat jestli nevíte jak mám postupovat když mám narkolepsií s kataplexií,jestli se toho mohu zba...
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Tuňáka necháme okapat a v misce ho rozmačkáme na menší kousky. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a promícháme.…
Maliny důkladně propláchneme a dáme do hrnce společně s kyselinou citrónovou. Cukr smícháme s želírovacím…
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme…
Hořčici smícháme s tymiánem, solí a pepřem. Pro ještě lepší chuť marinády můžeme použít krémovou a hrubozrnnou…