Tuřínový salát
Ingredience
- tuřín: 200 g
- mrkev: 2 ks
- hrášek: 80 g
- zakysaná smetana: 120 ml
- česnek - stroužky: 1 ks
- ocet: 1 PL
- dijonská hořčice: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tuřín a mrkev oloupeme, očistíme a nakrájíme. Přidáme hrášek a ze zbylých ingrediencí připravíme dresink na tuřínový salát. Smícháme smetanu s octem a hořčicí, přidáme prolisovaný česnek, dle chuti osolíme a opepříme.
Vše dobře promícháme a tuřínový salát necháme uležet v chladu.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Den předem uvaříme brambory. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme hladkou mouku, špetku soli a vypracujeme těsto. Tvarujeme tenké placky, které pečeme nasucho na pánvičce. Z jedné strany…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...
Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...
Koupím malpu kapucínskou
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Filety stáhneme z kůže. Kůži nevyhazujeme. Lososa nasolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Do pánve s…
Máslo necháme povolit a prohněteme s moukou, vejcem, špetkou soli a vodou. Vypracujeme vláčné těsto, které…
Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut. …
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.