Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Tomatová polévka s bazalkou Polévky
04. 09. 2017 Přečteno: 2241x

Tomatová polévka s bazalkou

Ingredience
- +
  • loupaná rajčata (v plechovce) {200} g
  • zeleninový vývar {250} ml 
  • červená cibule {0,5}
  • stroužky česneku {1} 
  • olivový olej 
  • svazek čerstvé bazalky 
  • bobkový list 
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

align="justify">Tomatová polévka s bazalkou – recept

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme a nakrájíme také česnek. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem na něm zpěníme. Přidáme krájená loupená rajčata, podusíme a zalijeme zeleninovým vývarem. Místo rajčat z plechovky můžeme použít také čerstvá rajčata, která spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polévku osolíme, opepříme a vložíme do ní jeden bobkový list. Vaříme pod poklicí asi čtvrt hodiny. Bazalku opereme ve vodě, nasekáme najemno a vsypeme do polévky. Poté vytáhneme bobkový list a polévku můžeme rozmixovat dohladka. Tomatová polévka s bazalkou může zůstat i nerozmixovaná, pokud nám v ní nevadí kousky rajčat.

Tomatová polévka s bazalkou se podává ozdobená lžící zakysané smetany a lístkem bazalky. Můžeme ji také posypat strouhaným parmazánem a podávat s čerstvou bagetou

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bazalkove-pesto-na-testoviny.jpg Polévky

Bazalkové pesto na těstoviny

Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na malé kousky a spolu se solí v rozdrtíme hmoždíři. Do mixéru vložíme lístky bazalky, rozdrcený česnek, nakrájené kešu ořechy, parmazán a polovinu olivového oleje. Pomalu…

bazalkova-omacka.jpg Polévky

Bazalková omáčka

Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce osmahneme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme omytou, nadrobno nasekanou bazalku. Bazalku také můžeme rozdrtit…

zapecene-capresemala.jpg Polévky

Zapečené caprese

Mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu lehce vymažeme olejem a klademe do ní plátky mozzarelly, rajčat, oliv a lístky bazalky. Celé pokapeme olejem, osolíme a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Španělský ptáček

Hlavní jídla: Španělský ptáček

Hovězí roštěnou naklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na každý plátek masa položíme…

Zapečená dýně hokkaido

Přílohy: Zapečená dýně hokkaido

Nejprve dýni hokaido zbavíme jader a důkladně očistíme, ale neloupeme. Následně nakrájíme na větší kousky a ty…

Vepřové kari v parním hrnci

Hlavní jídla: Vepřové kari v parním hrnci

Vepřové kotlety nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Česnek a chilli papričku nakrájíme nadrobno, citronovou…

Tatarský biftek

Předkrmy a chuťovky: Tatarský biftek

Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem…