spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1652 receptů

Hlavní jídla

recept

Svíčková Wellington

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hovězí svíčková: {400} g

žloutek: {1} ks

listové těsto (plát): {1} ks

čerstvé žampiony {250} g

francouzská hořčice {2} PL

parmská šunka nebo anglická slanina {150} g

olivový olej

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Svíčková Wellington – recept

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout do lednice. Očištěné žampiony nakrájíme a rozdrtíme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme a dáme na pánev. Dusíme po dobu, než se vypaří všechna voda a necháme vychladnout. Parmskou šunku rozložíme na potravinářskou folií, aby se šunka překrývala. Vytvoříme tak velkou plochu, aby se nám podařilo do ní zabalit maso. Na šunku dáme žampiony a doprostřed maso, které zabalíme a folii dobře utáhneme. Necháme v lednici 30 minut odležet.

Listové těsto rozdělíme na poloviny a potřeme žloutkem. Z masa odstraníme potravinářskou folií a uložíme ho doprostřed listového těsta. Těsto zabalíme, pořádně zaděláme okraje, aby nám nevytekla šťáva z masa. Dáme do zapékací mísy, ze všech stran pomažeme žloutkem a posypeme hrubozrnnou solí. Na horní straně listového těsta špejlí uděláme menší otvor, aby nám unikala pára. V rozehřáté troubě na 180 - 200 °C pečeme asi 35 minut na propečení "medium". Poté dáme na prkénko asi 10 minut odstát, rozřízneme na 3 cm plátky a podáváme. Hovězí svíčkovou můžete nahradit vepřovou panenkou.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 6 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Hovězí svíčková na smetaně

Maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a ze všech stran zprudka opečeme. Maso vyjmeme a dáme na teplé místo, do hrnce dáme zbytek slaniny, máslo, očištěnou a...

Tip na recept

všechny recepty >

Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený vývar scedíme. Nadrobno nakrájenou zbylou cibuli s česnekem osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Cheesecake z ovesných vloček

    Jedním slovem katastrofa, nejsem proti zdravějším dezertů, ale tohle je naprosto bez chuti, nemastné-neslané. 3lzice medu na skoro kilo tvarohu…

  • Malinový cheesecake

    Dobrý den, já jsem ho dělala ve formě o průměru 25 ⌀. Tudíž Vám vyjde stejná výška jako je na obrázku.

  • Pomalu pečená krkovice

    Představ si, že dáš maso do pekáče a přikryješ ho tou druhou půlkou pekáče. Já používám tenhle -…

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Hlavní jídla:

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk dáme vařit do vody, přidáme sůl, cibuli, bobkový list a další koření. Poté uvařený jazyk opláchneme pod studenou vodou a oloupeme. Z oleje a mouky uděláme jíšku, vlijeme masový vývar, přidáme sůl, ocet,...

Hlavní jídla:

Hovězí tokáň na víně

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme na...

Hlavní jídla:

Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte