spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1687 receptů

Francouzská kuchyně

Recepty francouzské kuchyně:

Předkrmy a chuťovky

Králičí rillettes [rijet]

Králičí stehna osolíme a opepříme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev, na které slaninu s králíkem orestujeme. Ve větším hrnci svaříme 600 ml vody s bílým vínem, přidáme cibuli s...

Hlavní jídla

Kuřecí supreme

Kuřecí prsa s křídlem důkladně osolíme a opepříme. Vetřeme do nich česnek a nasekané čerstvé bylinky. Necháme při pokojové teplotě marinovat alespoň 1 hodinu. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na...

Pomazánky

Francouzská paštika

Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme v hrnci na menším množství rozpuštěného sádla. Maso a játra očistíme, nakrájíme také na menší na kostičky a přidáme k cibuli a slanině. Vše...

Předkrmy a chuťovky

Kachní rillettes [rijet]

Kachní stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Přidáme koření a zalijeme vínem. Troubu rozehřejeme na 110 °C a přikrytá stehna pečeme asi 3 hodiny. Upečená stehna vytáhneme...

Tip na recept

všechny recepty >

Brokolicová polévka

V hrnci rozehřejeme trochu oleje, na kterém zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou čerstvou petrželku a zalejeme litrem vody. Brokolici umyje a ořežeme ji na růžičky, mrkev a brambory pokrájíme na...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

  • Caesar salát

    Doporučuji taky špenátový salát:) https://zdraverecepty.cz/recepty/spenatovy-salat-s-kurecim-masem/

Doporučené recepty

Ostatní:

Rajčatová salsa

Cibuli nakrájíme nadrobno a zakápneme citronovou šťávou. Rajčata spaříme, oloupeme a společně s paprikou zbavenou semínek nakrájíme na drobné kousky. Smícháme rajčata, cibuli, papriku, osolíme, opepříme a ochutíme...

Hlavní jídla:

Kuřecí souvlaki

Kuřecí stehenní řízky omyjeme a nakrájíme na tenké, dlouhé proužky. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, oregano, mátu, citronovou šťávu, na plátky pokrájené stroužky česneku a vytvoříme marinádu. Do směsi pak...

Dezerty:

Patenty

Den předem uvaříme brambory. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme hladkou mouku, špetku soli a vypracujeme těsto. Tvarujeme tenké placky, které pečeme nasucho na pánvičce. Z jedné strany omastíme...

Pomazánky:

Česnekovo-žampionová pomazánka

Cibuli a česnek i žampiony nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek, žampiony, lístky tymiánu, osolíme, opepříme a dusíme při mírné teplotě asi 15 minut, až se vydusí veškerá...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte